PEOVIĆ UVJERAVA DA ZELENO-LIJEVA KOALICIJA NUDI KONKRETNE MJERE: / 'Mnogi će u predizborno vrijeme obećavati brda i doline'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Katarina Peović tvrdi da oni nude konkretne mjere: 'Posebno je to bitno za Istru i Pulu koja je grad bez industrije, uništene brodogradnje, iz kojega mladi masovno iseljavaju,

28.6.2020.
16:21
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Nositeljica liste koalicije zelenih i lijevih stranaka Možemo!, Radnička fronta, Nova ljevica, ORaH za 8. izbornu jedinicu Katarina Peović poručila je danas kako mnogi u predizborno vrijeme obećavaju "brda i doline", ali da njihova koalicija glasačima nudi konkretne mjere.

"Mnogi će u predizborno vrijeme obećavati brda i doline, no mi glasačima nudimo konkretne mjere s kojima možemo pomoći. Posebno je to bitno za Istru i Pulu koja je grad bez industrije, uništene brodogradnje, iz kojega mladi masovno iseljavaju, a umirovljenici žive sve lošije", kazala je Peović na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPET UŽARENO OKO POBAČAJA: /

Peović optužila Marijanu Petir da širi fake news, a onda se 'zakačila' s Raspudićevom ženom

Image
OPET UŽARENO OKO POBAČAJA: /

Peović optužila Marijanu Petir da širi fake news, a onda se 'zakačila' s Raspudićevom ženom

Širenje vlastite proizvodnje

Dodala je da "niti jedan grad, a kamoli cijela država ne bi smjeli temeljiti svoju ekonomiju na turizmu i uslužnim djelatnostima s niskom dodanom vrijednošću". Upozorila je na potrebu širenja vlastite proizvodnje odnosno na plansko poticanje onih sektora privrede koji proizvode važna dobra i to putem javnog sektora.

Ističući da su njihove socijalne i ekonomske politike konkretne, Peović je naglasila kako ova koalicija podržava razvoj velikih poslovnih subjekata, poput brodogradnje koja je nažalost devastirana, uz koje svoje poslovanje vežu brojni manji poslovni subjekti i poduzetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova je kriza dobro pokazala da Hrvatska mora imati svoju proizvodnju lijekova i medicinske opreme, ali i koliko je važna poljoprivredna proizvodnja", poručila je Peović istaknuvši značaj stanogradnje. Rekla je kako u Hrvatskoj čak 70 posto mladih, u dobi od 25 do 35 godine, živi s roditeljima.

Predlažu potpuni zaokret

Goran Matić s liste Radničke fronte ustvrdila je kako je trenutno politici potreban potpuni zaokret u svim sferama javnog života. "Restart koalicija to ne nudi, ona nudi IDS koji je već godinama na vlasti. Glas za IDS je glas da ljudi i dalje ne mogu naći podstanarski stan ljeti ili ako imaju djecu, glas je to za privatizaciju plaža", zaključio je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi koalicije prije konferencije za novinare družili su se s građanima Pule te ih darivali sadnicama cvijeća.

ZELENO-LIJEVA KOALICIJA PREDSTAVILA PROGRAM ZDRAVSTVENE POLITIKE: ‘Zauzimat ćemo se za zaustavljanje daljnje privatizacije’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo