komentar gradonačelnika /

Penava nakon vukovarskog skupa: 'Nastavi li se ovakva situacija, sam ću izaći iz HDZ-a'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vukovarski skup je prošao bez ikakvih incidenata, no zbog poruka iz Zagreba u gradu heroju nije se pojavio ni jedan istaknuti član HDZ-a

15.10.2018.
8:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nije krio svoje zadovoljstvo odazivom građana na prosvjed koji je prošle subote održan u njegovom gradu. 

Skup je prošao bez ikakvih incidenata, no zbog poruka iz Zagreba u "gradu heroju" nije se pojavio ni jedan istaknuti član HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako sam zadovoljan jer je moralo doći do prosvjeda i do toga da govorimo o ovom problemu. Svi bismo voljeli da do svih tih stradanja nije ni došlo, a ako je i došlo, da se sve to brzo ispitalo i riješilo. Ali nije, i zato mi 27 godina poslije imamo ovaj problem koji opterećuje Vukovar i njegove građane. Pitanje ratnih zločina treba riješiti što prije i ovo je zbog vremenskog odmaka vjerojatno posljednji vlak za to", rekao je Penava za Večernji list. 

Poslije cijelog skupa i prašine koju je podigao, postavlja se pitanje mogućih stranačkih sankcija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljam o tome. Ne mogu razmišljati o nečemu takvome, a posebno kada čujemo ovakva svjedočenja i kroz što su sve prolazili ti ljudi. U usporedbi s njima, moja sudbina ili sudbina bilo koga drugoga je nebitna. Međutim, ako u HDZ-u kažu da je ovakvo stanje u državi, kada je riječ o istragama ratnih zločina, dobro i da žrtve i dalje mogu sanjati o nekoj pravdi, onda ja nemam što raditi u toj stranci. Lijepo ćemo se pozdraviti", rekao je Penava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo