Međunarodna krimska platforma / Pelosi uoči dolaska u Zagreb zahvalila Plenkoviću i Jandrokoviću: 'Hrvatska je ključni američki saveznik'

Image
Foto: Shutterstock

'Privilegija mi je pridružiti se našim europskim saveznicima i drugim partnerima iz cijelog svijeta u Hrvatskoj', rekla je Pelosi

24.10.2022.
8:52
Shutterstock
VOYO logo

Predsjednica zastupničkog doma američkog parlamenta, Nancy Pelosi, uoči dolaska u Zagreb objavila je tvit u kojem se osvrnula da današnji summit i njegove domaćine, a tim je povodom njezin ured objavio priopćenje.

"Kao što ćemo raspravljati ovaj tjedan, mora se učiniti više za obranu demokracije. Hvala predsjedniku Jandrokoviću i Stefančuku, premijeru Andreju Plenkoviću te predsjedniku Volodimiru Zelenskom za sazivanje parlamentarnih čelnika iz slobodnog svijeta na ovaj pravovremeni, važan Summit", napisala je Pelosi te je dodala da je "Hrvatska ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao predsjednici, privilegija mi je pridružiti se našim europskim saveznicima i drugim partnerima iz cijelog svijeta u Hrvatskoj kako bismo dali nepogrešivu izjavu o našoj solidarnosti s ukrajinskim narodom.

Vladimir Putin vodi neizazvani, sveobuhvatni napad na Ukrajinu: od tekuće okupacije Krima do njegovog pokušaja pripajanja dodatnih teritorija do njegovog očajničkog i sve većeg ciljanja na civile i civilnu infrastrukturu. Ovog tjedna, Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili naše obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i držati Rusiju odgovornom - sve dok se ne izvojuje pobjeda", rekla je u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NSK ZATVOREN 2 DANA /

Nancy Pelosi i brojni drugi državnici u ponedjeljak stižu u Zagreb. Srbi odbili pozivnicu?

Image
NSK ZATVOREN 2 DANA /

Nancy Pelosi i brojni drugi državnici u ponedjeljak stižu u Zagreb. Srbi odbili pozivnicu?

Osvrnula se i na sankcije koje su Rusiji nametnule SAD i njihovi partneri, označivši ih kao "razorne", te je pohvalila pomoć Ukrajini koja je "promijenila igru".

"Naša čvrsta solidarnost s herojima Ukrajine do sada je bila odlučujuća, a bit će još važnija kako se približava zima. Zajedno s predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO-a, kongresmenom Gerryjem Connollyjem, veselim se razgovoru o tome kako možemo dodatno podržati Ukrajinu – jer borba za Ukrajinu je borba za samu demokraciju", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodnu je krimsku platformu Ukrajina uspostavila 2021. godine s ciljem obnove suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine. Inauguracijski parlamentarni summit, koji će se održati 25. listopada, bit će usredotočen na agresiju Rusije protiv Ukrajine, uključujući nezakonitu aneksiju Krima 2014. i invaziju koja je započela u veljači 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo