GRBIN IRONIČNO KOMENTIRAO POSTUPAK ZBOG SRAMOTNE SNIMKE: / Njegov kolega opleo po Agenciji: 'Nek promjene ime u A.ZDS.O.P.'

Image
Foto: Screenshot/Pixsell

Peđa Grbin je zatražio od institucija da sankcioniraju sudionike sporne snimke ustaškog pozdrava koju je nedavno objavio na Facebooku, no institucije su odlučile upozoriti njega

9.8.2019.
20:38
Screenshot/Pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin dobio je dopis Agencije za zaštitu osobnih podataka koja od njega traži da se očituje i da "navede zakonitu svrhu i pravnu osnovu za javnu objavu video snimke", na kojoj djeca iz NK Poljičan na turniru u Barceloni uzvikuju ustaški pozdrav "Za dom spremni" nakon utakmice s djecom jednog nogometnog kluba iz Srbije. Od njega se traži i da navede izvor iz kojeg je snimku dobio.

Image
NEVIĐENA SRAMOTA U BARCELONI: /

Mali Dalmatinci pobjedu na utakmici proslavili urlajući 'Za dom spremni' pred malim Srbima

Image
NEVIĐENA SRAMOTA U BARCELONI: /

Mali Dalmatinci pobjedu na utakmici proslavili urlajući 'Za dom spremni' pred malim Srbima

Relativizacija ustaštva

Grbin je već ranije za Net.hr rekao kako je "u Hrvatskoj na djelu relativizacija ustaštva, ustaškog pokreta i NDH. Dobivši predmetnu snimku smatrao sam svojom obvezom, na temelju prisege koju sam dao kao saborski zastupnik da ću čuvati Ustav ove zemlje, pokazati do koje mjere ta relativizacija seže i kako se fašističkom ideologijom truju djeca.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako se nada "da su snimku vidjele nadležne institucije, DORH, policija i tko god treba i da su reagirale. Osim ako ne smatraju da je nogometni teren mjesto na kojem je ustašluk dopušten."

Njemu je to 'ok'

No, institucije su reagirale prema njemu, pa je AZOP postupio prema nalogu pravobraniteljice za djecu. Grbin je na Facebooku komentirao i taj dio cijelog slučaja. Kaže kako barem jedan dio institucija radi svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nekoliko tjedana, na ovom sam pageu objavio ružan video, na kojem se vidi kako jedan trener djecu, koja su mu povjerena na čuvanje i odgoj, uči govoru mržnje. Danas sam dobio obavijest da se zbog toga protiv mene vodi postupak. Što je ok, jer očito barem dio institucija u ovoj zemlji radi svoj posao...", objavio je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena imena Agencije

Na postupanje AZOP-a na Facebooku je reagirao i Grbinov stranački kolega Arsen Bauk. Predložio je promjenu imena Agencije, ubacivši u kraticu njenog naziva i kraticu ustaškog pozdrava.

"Nakon pisma upućenog Peđi Grbinu logično je da A.Z.O.P. promijeni ime u A.ZDS.O.P.", "šaljiv" je bio Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo