decentralizacije i reforme lokalne samouprave /

Pauk sa svojim pročelnicima u kampanji za spas županija: ‘Nismo uhljebi!’

Image
Foto: Šibenski portal

Šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk ispred šibenskog kazališta jutros je nastavio s kampanjom osvješćivanja građana na temu decentralizacije i reforme regionalne i lokalne samouprave.

7.5.2016.
12:08
Šibenski portal
VOYO logo

Goran Pauk se osvrnuo na glavnu kritiku koja se stavlja županijskoj administraciji na teret, a to je da ih previše te da previše troše.

"Istina je kompletno i ekstremno drugačija. Nas u u županijama što se tiče administracije je najmanje, svega 0,85 posto ukupnih državnih službenika. Dakle, od 230 tisuća službenika 0,85 posto je u županijama, odnosno dvije tisuće ljudi. Oni ostvaruju prihode od 3,3 milijardi kuna, a s druge strane u gradovima i općinama imamo devet tisuća ljudi, a oni ostvaruju prihode od 19 milijardi kuna i s treće strane imamo državu sa 140 milijardi kuna proračuna, a na čijim jaslama živi i radi 50 tisuća direktnih službenika i namještenika koji rade po ministarstvima i upravnim tijelima – poručio je Pauk te zaključio kako je županijska administracija najsređenija i najmanja", rekao je župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na Šibenskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo