'Papa Franjo je bio kod nas doma'

Papa Franjo posjetio je obitelj Golar iz Virmaša kod Škofje Loke u Sloveniji, kako bi im donio vijesti o njihovu sinu Andreju koji je 1957. sa samo 16 godina iz Slovenije došao u Argentinu.

26.12.2013.
8:59
VOYO logo

Bilo je to 1957. godine kada je 16-godišnji Andrej Golar, iz Virmaša kod Škofje Loke, sa četvoricom svojih prijatelja bez znanja svojih roditelja otišao iz Slovenije u Italiju, piše Novi list. Golar je prvo otišao u Goricu, a potom u Napulj, preko kojeg se brodom uputio u daleku Argentinu. Roditelji su sinu pokušali ući u trag, ali bez uspjeha, sve dok im se pismom nije javio pater Jorge Mario Bergoglio, koji je Andreju postao šef u knjižnici filozofskog i teološkog fakulteta u San Miguelu kod Buenos Airesa.

Bilo je to 1968. godine. Uslijedila je razmjena pisama između Andrejeve majke i Bergoglia, a onda se on 1971. godine odlučio posjetiti Golarovu obitelj. Od susreta su ostale fotografije i sjećanje i ponos Golarovih sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to nezaboravan susret", kazala je Andrejeva sestra za slovenske medije, koja je, kao i ostale Andrejeve sestre, u ovoj priči željela ostati anonimna. http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/Papa-Franjo-bio-je-kod-nas-doma

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo