TODORIĆ SLAVI / Mala pobjeda posrnulog tajkuna: Nakon neviđenog fijaska svi postavljaju isto pitanje, a pogledajte što je Plenković rekao 2017. godine

Anto Nobilo pojasnio je da je ključni razlog pada dokaza što je Kamal Ismal u manjem dijelu radio to vještačenje, a u većem i odlučujućem dijelu su ga radili zaposlenici KPMG Hrvatska, koja je istovremeno radila za privremenu upravu Agrokora i za to bila plaćena

29.3.2023.
20:26
VOYO logo

Čini se kako u aferi Agrokor ne ide sve onako kako su zamislili u Državnom odvjetništvu. Kako javlja RTL Danas, ključni dokaz pao je na Županijskom sudu, odnosno optužno vijeće Županijskog suda najskuplje vještačenje u Hrvatskoj proglasilo je nezakonitim dokazom, svi s pitaju pada li optužnica.

Sporno vještačenje koštalo je vrtoglavih 8,6 milijuna kuna, a radio ga je Ismet Kamal i poljska tvrtka KPMG. Odluka o nezakonitosti ključnog dokaza je nepravomoćna, a DORH je najavio da će žalbu i uložiti Visokom kaznenom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko bi ova odluka bila potvrđena od strane Visokog kaznenog suda, a mi mislimo da će biti tada Državno odvjetništvo odustati od optužnice ili mora povjeriti vještačenje nekom zaista neovisnom pa će se iz novca poreznih obveznika to vještačenje ponovno platiti“, rekao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Anto Nobilo pojasnio je da je ključni razlog pada dokaza što je Kamal Ismal u manjem dijelu radio to vještačenje, a u većem i odlučujućem dijelu su ga radili zaposlenici KPMG Hrvatska, koja je istovremeno radila za privremenu upravu Agrokora i za to bila plaćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva izjava

Kada su 2017. godine odobrili 5 milijuna kuna za vještačenje koje je danas proglašeno nezakonitim, Plenković je dao zanimljivu izjavu.

"Vrlo jasno pokazujemo da je Vladi Republike Hrvatske u interesu na zakonit način, institucionalan način pomoći nadležnim institucijama u RH da do kraja rasvijetle sva zbivanja u Agrokoru i vezanim uz Agrokor i naravno pokrenu ako je potrebno kaznene postupke“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna iz Agrokora nije potvrđena niti šest godina nakon pokretanja istrage, dok se u slučaju mali Agrokor Todorić branio sam i pravomoćno je oslobođen.

Image
ODLUKA OPTUŽNOG VIJEĆA /

Ivica Todorić odnio veliku pobjedu: Najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti je nezakonito!

Image
ODLUKA OPTUŽNOG VIJEĆA /

Ivica Todorić odnio veliku pobjedu: Najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti je nezakonito!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo