PAO DOGOVOR IZMEĐU PLENKOVIĆA I BANDIĆA: / Ovo su tri točke za sanaciju štete od potresa koji je razorio Zagreb

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na današnjem sastanku Plenkovića i predstavnika grada Zagreba dogovorene su tri temeljne točke za daljnje djelovanje pri saniranju štete od potresa

30.3.2020.
13:32
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu s predstavnicima grada Zagreba gdje se razgovaralo o posljedicama potresa u glavnome gradu Hrvatske. Kako javlja N1, Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dogovorili su daljnje aktivnosti za saniranje štete od potresa.

Nakon sastanka, Plenković je rekao da su dogovorene tri temeljne točke za daljnje djelovanje. Prva je nastavak rada na osiguravanju sigurnosti građana. "Poduprijet će se sve što rade službe grada Zagreba da se objekti kojima prijeti urušavanje dimnjaka ili oštećenih dijelova osiguraju i da se angažira mehanizacija kako bi se dimnjaci otklonili. Dogovorena je daljnja suradnja na raščišćavanju materijala koji su na cesti ili unutrašnjosti zgrada, a u aktivnostima procjene šteta da se angažiraju stručnjaci koji su dosad radili na volonterskoj bazi", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TLO NA PODRUČJU ZAGREBA NASTAVLJA PODRHTAVATI: /

Seizmološka služba objavila prikaz svih potresa do ponoći

Image
TLO NA PODRUČJU ZAGREBA NASTAVLJA PODRHTAVATI: /

Seizmološka služba objavila prikaz svih potresa do ponoći

Izradit će se poseban zakon

Osnovat će se zajednička radna skupina koja će biti zadužena za izradu posebnog zakona. Vladin koordinator bit će ministar graditeljstva Predrag Štromar, a od grada Dinko Bilić, ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje.

Treća točka odnosi se na dogovor i pronalaženje izvora financiranja za sanaciju šteta. Premijer je apelirao na sve građane da budu oprezni, da paze na zgrade i oznake da ne hodaju uz zgrade koje nisu sigurne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Ured za upravljanje hitnim situacijama ranije je izvijestio da je u Zagrebu u potresu oštećeno ukupno 26.197 građevina, od toga su 9642 obiteljske kuće. Crvenom, odnosno žutom oznakom označeno je ukupno 1900 građevina.

Tko je sve nazočio sastanku?

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Mario Banožić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, priopćeno je iz ureda premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazočni sastanku su bili i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zamjenice gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje Grada Zagreba Ivica Rovis, te pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za prostorno planiranje Ančica Kačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo