Nemili događaj /

Panika u zagrebačkoj osnovnoj školi: muškarac s nožem u ruci pokušao odvesti djevojčicu, roditelji u strahu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Policija je preuzela istragu, a djelatnici škole pojačano će dežurati u školskom dvorištu

7.11.2017.
22:08
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačkom OŠ Jordanovac zavladala je panika nakon što je u ponedjeljak oko 14.15 sati nepoznati muškarac pokušao odvesti sa sobom učenicu petog razreda. Zaustavio ju je na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište, primio za ruku, no 10-godišnjakinja se srećom otrgnula i utrčala u školu, javlja Jutarnji.hr

Nakon događaja tijekom kojeg je intervenirala i policija, ravnatelj Davor Krnjeta poslao je apel svim roditeljima da “porazgovaraju s djecom o njihovom ponašanju u sličnim situacijama”. Rekao je kako je policija preuzela istragu i da će djelatnici škole pojačano dežurati u školskom dvorištu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema saznanjima iz pouzdanih izvora, 10-godišnjakinja je u vrijeme kad se odvio ovaj događaj izlazila iz škole te je u dvorištu škole vidjela nepoznatog muškarca kako je promatra. Nakon što je primijetila da ju je promatrao, krenula je prema drugom izlazu, na što je muškarac, brzim hodom krenuo prema njoj. Muškarac je potom nešto promrmljao, na što je djevojčica pomislila da je alkoholičar, kada je začula kako joj govori: "Mene je tvoja mama poslala da te odvedem doma." Zahvalila mu je i rekla kako će ipak ići sama kući, što je muškarcu navodno nije svidjelo, zbog čega ju je snažno primio za ruku, istovremeno u drugoj ruci držeći nož. Djevojčica ga je tada udarila i počela bježati prema školskom dvorištu. Muškarac joj je tada navodo poručio kako će je tražiti dok je ne nađe. 

Djevojčica se tada utrčala u školu, a muškarac je odšetao niz ulicu prema bolnici Rebro. Pretpostavlja se da ima oko 50 godina, neuredne je brade, ćelav, debelih gustih obrva i bez dva prednja zuba, a u tom je trenutno bio odjeven u tamnozelenu predimenzioniranu jaknu i smeđu trenirku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog trenutka, škola se digla na noge, a dan nakon incidenta, školom je vladala nemirna atmosfera.

"Svi znamo što se dogodilo i to nas je uznemirilo. Prema opisu smo zaključili da je napadač čovjek kojeg često viđamo u kvartu, a najviše oko vrtića i u autobusu. Čuli smo i da je uhićen, ali ipak svi pazimo", kazali su učenici škole. Događaj je posebno uznemirio roditelje, a policija intenzivno nastoji doznati sve detalje nemilog događaja, piše Jutarnji.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo