PANIKA U POŽEGI: / Sumnjive osobe u bijelom kombiju prate djecu oko škola, jedno dijete pobjeglo u posljednji tren?

Image
Foto: PIXSELL/Thinkstock

Nakon što se u lokalnim slavonskim medijima proširila priča o neznancima koji u bijelom kombiju, stranih registracija, voze oko škola u Požegi i prate djecu, o tom se slučaju oglasila i policija

15.2.2017.
13:15
PIXSELL/Thinkstock
VOYO logo

"Zbog većeg broja upita i napisa medija o bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu, obavještavamo građane da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije. Napominjemo da smo u ponedjeljak, 13. veljače, zaprimili jednu dojavu navedenog sadržaja te da provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ni osobe. Unatoč tome, policajci i dalje preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje se kreću ili zadržavaju djeca", rekla je Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske za Glas Slavonije.

Iz policije ističu kako se ovakve informacije o sumnjivom kombiju javljaju periodično, ali do sada nikad nisu bile utemeljene te stoga nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako savjetujemo da u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje", istaknula je glasnogovornica.

Kako je u ponedjeljak naveo požeški portal Pozega.eu, još prošlog tjedna dva su muškarca izišla iz kombija i pratila dijete koje se spasilo bijegom u svoju zgradu. No, navodi se i da je u ponedjeljak jedan građanin isti bijeli kombi vidio u ranim poslijepodnevnim satima na parkiralištu kod Katoličke škole. Ovaj građanin čak je opisao dvojicu muškaraca koji su bili u kombiju kao osobe u dobi između 40 i 50 godina, od kojih jedan ima brkove. Navodno su se, kada su primijetili da ih građanin promatra, odvezli, a cijelo vrijeme kombi je bio upaljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo