DRASTIČNO RASTU PLAĆE POLITIČARA: / Evo koliko će od Nove godine dobivati Kolinda, Petrov, Plenković...

Image
Foto: Pixsell

Porezna reforma stigla je u Sabor, a javnost već o njoj manje-više sve zna. Jasno je svima - rasterećenje će najviše osjetiti oni najbogatiji.

15.11.2016.
23:36
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić odbijaju Mostove 'populističke principe', dok Mostov Nikola Grmoja tvrdi: 'Zbog svega onoga što su političari napravili ovoj zemlji, zbog doživljaja koji hrvatski građani imaju prema političarima i poslu kojeg obavljamo, mislimo da to u ovom trenutku nije realno i nije u redu da mi dižemo ruke, da nama narastu plaće'.

Ipak, državnim će dužnosnicima plaće rasti više nego većini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
PRESUDA EKONOMISTA: /

Evo tko će imati najviše koristi od Vladine famozne porezne reforme

Image
PRESUDA EKONOMISTA: /

Evo tko će imati najviše koristi od Vladine famozne porezne reforme

Kolindi povišica od 2000 kuna

Pa će tako od 2017. predsjednici Kolindi plaća narasti za 2000 kuna pa će iznositi 24.800 kuna, piše RTL. Plenković će dobivati 1500 kuna više, pa će mu plaća iznositi 19.780 kuna. Veću plaću čak i od premijera ima Božo Petrov, koji u Metkoviću plaća manji prirez i ima troje djece. A još će mu se povećati za 1300 kuna - na 21.400. Zdravko Marić od 2017. će godine imati 1200 kuna više plaće, 18.750 kuna.

Iz SDP-a se načelno s MOST - om slažu, no na njihove ruke u Saboru ne mogu računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tu ćemo ići sa svojim prijedlogom, dakle nečemo podržavati ničije prijedloge osim ako se oni u potpunosti ne podudaraju s našim gledištima', rekao je Branko Grčić.

SDP se ne želi petljati s Mostom

SDP-ov stav je da se ova situacija treba riješiti uredbom na razini Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne mogu to komentirati, taj Zakon prvo moramo vidjeti. Naš načelan stav na Klubu je da se baš ne želimo petljati s MOST-ovim zakonima ni amandmanima jer su oni vladajući, to se onda ne rješava u parlamentu, to oni moraju riješavati u Vladi kao partneri, mi baš s njima ne želimo imati posla', izjavio je Siniša Hajdaš-Dončić.

Plaće neće rasti samo sadašnjim državnim službenicima nego i onima koji to više nisu. Zastupnici i ministri koji koriste povlasticu 6 plus 6 - imat će veće plaće nego dok su radili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo