Pa ne otpuštamo samo štrajkaše!

4.7.2011.
20:22
VOYO logo

Uprava Večernjeg lista potvrdila nam je da namjeravaju otpustiti četrnaestero zaposlenika tog lista, a otkaze opravdavaju mjerama restrukturiranja.

U pismenom odgovoru na naš upit nisu nam odgovorili na pitanja o tome kako je moguće da tvrtka ima tehnološki višak radnika, ako ima više honoraraca od stalno zaposlenih, a nisu komentirali ni optužbe sindikalca Antona Filića da Uprava zbog po tom pitanju krši Zakon o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkazi i druge mjere štednje neminovni su, jer iako smo prihodovno izgubili manje nego naša konkurencija posljedice opće gospodarske krize kao i krize u medijskoj industriji Večernji list itekako osjeća. Povećanje cijena papira za čak 23 posto i kontinuirani pad prihoda u našoj branši nenadoknadivo utječu na rezultat tvrtke. Zato smo prisiljeni poduzimati razne korake organizacijskih promjena, neophodne za osiguravanje dugoročne stabilnosti i uspješnog poslovanja", stoji u odgovoru Uprave Večernjeg lista.

Opovrgavaju i Filićevu tezu da su otkazi posljedica odmazde za proljetni štrajk, jer ne otpuštaju samo štrajkaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkazi i druge mjere štednje koje provodimo nemaju veze sa štrajkom, jer među onima s kojima su danas obavljeni razgovori nisu samo zaposlenici koji su sudjelovali u štrajku", navode oni.

Štrajk je, podsjetimo, pokrenut zbog nemogućnosti postizanja dogovora između Uprave i sindikata oko novog kolektivnog ugovora, a Filić tvrdi da bi isti razlog mogao vrijediti i za neki skori štrajk. U Upravi tvrde da je nakon štrajka ponovo započelo pregovaranje o kolektivnom ugovoru, koje je i sada u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i kako će otpuštenim novinarima "ponuditi otpremnine značajno veće od onih kakve su bile garantirane prethodnim Kolektivnim ugovorom" te da će "zaposlenicima biti omogućeno grupno i individualno savjetovanje s ciljem kvalitetnije pripreme za izlazak na tržište rada i pronalaska drugog posla u što kraćem roku".

Vezani članci:

arti-201107040866006 arti-201104080714006 arti-201106270596006 arti-201104120126006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo