JOŠKO KLISOVIĆ ZA RTL / Vladi jedinica! 'Plenković funkcionira samo na pritisak. No kad počne predsjedanje EU, oporba treba utihnuti'

Klisović očekuje pobjedu SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića

27.12.2019.
22:04
VOYO logo

"Iza Hrvatske je godina izgubljenih prilika da se provedu reforme", istaknuo je SDP-ov Joško Klisović gostujući u RTL-u Danas.

''Godina je obilježena korupcijskim skandalima, zloupotrebom dužnosti i sukobom interesa, a dao bih im ocjenu nedovoljan jer Hrvatska ne zaslužuje ovakvu vladu koja nas svakodnevno kompromitira'', poručio je Klisović, koji se prisjetio pokretanja opoziva protiv nekih ministara i ministrica.

''SDP je pokrenuo opoziv ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, ali htjeli smo svjetla pozornice usmjeriti na premijera Andreja Plenkovića koji je najodgovorniji za štrajk prosvjetara, on je doveo do igre moći i najdogovorniji što nema reformi'', istaknuo je Klisović, ali i dodao da ne vjeruje da bi Plenković smijenio Divjak i da do opoziva nije došlo jer ''ne želi komešanja u trgovačkoj koaliciji'''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Propustio je učiniti mnoge stvari – obećanja koja je dao: pet posto rasta, manji porez s 25 na 24 posto, nema reforme državne uprave, nema reformi u gospodarstvu, prosvjeti, ni zdravstvu", istaknuo je Klisović i dodao da ''Plenković funkcionira samo kada ga se pritisne, a ne temeljem osmišljenih politika Vlade''.

Osvrnuo se i na Program hrvatskog predsjedanja Europskom unijom koji je Vlada usvojila na današnjoj sjednici Vlade kazavši da su to sve teme o kojima se dugo govori u Europskoj uniji i da je danas usvojen program predsjedanja više kao dnevni red predsjedanja, a nema ni riječi o tome za što će se Vlada zauzimati kako bi osigurala bolji život građanima''.

No, on smatra da ''oporba unatoč svemu treba utihnuti, odnosno prestati kritizirati Vladu kad počne hrvatsko predsjedanje Europskom unijom jer tada svi nastupamo kao Hrvatska, kao država, a ne kao Plenković''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ishoda predsjedničkih izbora, Klisović očekuje pobjedu SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića: ''Očekujem i fer borbu do kraja, želimo i sučeljavanja jer je to najbolji način da se bez crnih i bijelih labudova kandidati predstave građanima i da vidimo tko je osoba sa stavom i tko je u stanju boriti se za taj stav bez obzira na pritiske iz inozemstva''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo