KRALJEVI ADVENTA, COVID POTVRDE / Ovog tjedna završena neka velika suđenja, dosta slučajeva završilo nagodbama

Prije nekoliko dana najviše interesa izazvali su Kraljevi adventa, koji su se također nagodili

13.1.2024.
20:41
VOYO logo

Ovog tjedna, nekoliko sudskih postupaka završeno je nagodbama, javlja RTL Danas.

Glavna osumnjičena, medicinska sestra, USKOK-u je priznala da je necijepljene osobe upisivala kao da su cijepljene. S USKOK-om se dogovorila ići će godinu dana u zatvor i državi vratiti novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam za nju riješio taj problem, nažalost ona je broj jedan u svemu tome, morao sam naći model koji je prihvatljiv za nju. Mislim da je ona zadovoljna, mislim da i sustav može biti zadovoljan i bez problema", rekao je njezin odvjetnik Mate Matić.

Odvjetnik Fran Olujić ističe kako nagodbe nisu povlastica. S njom osoba ulazi u kaznenu evidenciju kao osuđivana osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nagodbe bez priznanja krivnje. Dakle, prije svega sam klijent mora biti svjestan činjenice da u tom kaznenom postupku loše stoji i mora biti njegova odluka hoće li pristupiti pregovorima oko sklapanja nagodbe ili ne", dodaje Olujić.

Image
ORGANIZIRANI KRIMINAL /

USKOK optužio osamnaestoricu za šverc gotovo 16 tona duhana: Dvojica prodavali i marihuanu

Image
ORGANIZIRANI KRIMINAL /

USKOK optužio osamnaestoricu za šverc gotovo 16 tona duhana: Dvojica prodavali i marihuanu

Nagodili se i kraljevi adventa

Prije nekoliko dana najviše interesa izazvali su Kraljevi adventa, Zdravko Krajina sporazumom je dobio 10 mjeseci rada za opće dobro, 5300 eura mu je oduzeto i još 55 tisuća eura sporedne novčane kazne plus pet tisuća eura troškova. Denis Mohenski dobio je 11 mjeseci rada za opće dobro i 60 tisuća eura sporedne novčane kazne plus sudski troškovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smisao nagodbe je da što prije dođe do okončanja kaznenog postupka, to jest da se u što kraćem roku ishodi osuđujuća presuda, a samim time se nužno izbjegava vođenje dugotrajnih sudskih postupaka koji su dugotrajni i skupi", kaže odvjetnik Tihomir Mišić.

Prvi čovjek probacije iz Ministarstva pravosuđa Goran Brkić tvrdi kako se oko poznatih osuđenika koji dobiju rad za opće dobro stvara fama. Svi se oni, uvjerava, potrude izvršiti svoju kaznu na vrijeme, pa dodaje: "Samo po sebi ako govorimo VIP klijentima, za nas su svi isti, ali stvarno osobe koje smo imali, nećemo o imenima, su stvarno odradile taj rad za opće dobro. Sama ta brojka uspješnosti 82 posto govori o tome koliko je ta sankcija adekvatna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo od USKOK-ovih nagodbi iz 2022. oduzeto je 848 tisuća eura i 174 tisuće sporedne kazne.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo