'OVO NEMA NIGDJE!': /

Slavonski roditelji očajni: 'Dobili smo račune za smještaj i hranu u domu dok je nastava bila online'

Image

'Doslovno su nas istjerali iz doma i djeca ga uopće nisu koristila, a naplatili su nam uslugu i za prosinac'

14.2.2021.
18:00
VOYO logo

Roditelji u Požeško-slavonskoj županiji ljuti su zbog Odluke o načinu plaćanja smještaja učenika u učeničkim domovima.

Poruka Upravnog odjela za društvene djelatnosti te županije glasi: "S obzirom na to da učenici srednjih škola u siječnju 2021. g. nisu boravili u učeničkim domovima dužni su platiti pola cijene, odnosno 315,00 kuna, za smještaj i prehranu učenika u učeničkim domovina Požeško-slavonske županije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Mojportal, Odluku potpisuje župan Alojz Tomašević. Zbog nje su se na noge digli ogorčeni i nezadovoljni roditelji koji su ukazali na nelogičnosti.

Dobili račun za siječanj u vezi smještaja i prehrane, a učenici bili kod kuće

Učenica drugog razreda Medicinske škole u Pakracu, Sara Kroupa, smještena je u učeničkom domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Pazi, prošli tjedan sam dobio račun na kojem piše: 'Smještaj i prehrana u učeničkom domu' za siječanj, a par dana kasnije sam za istu uslugu dobio i račun za veljaču. Kakav smještaj?! Kakva prehrana kad djeca cijeli siječanj nisu bila u školi?! Osim toga, uvijek bi nam poslali račun početkom mjeseca za tekući mjesec, a sad dobijemo u veljači za siječanj. Zbog krize s virusom COVID-19 djecu smo 4. prosinca doslovno morali iseliti sa svim stvarima. Doslovno su nas istjerali iz doma i djeca ga uopće nisu koristila, a naplatili su nam uslugu i za prosinac. To stvarno nema nigdje!", govori za MojPortal Vladimir Kroupa, Sarin otac.

Naveo nelogičnosti

Otac se slaže da treba platiti hladni pogon, ali...

"Nama je naplaćeno 315 kuna, dakle pola od 630 kuna koliko košta redovna mjesečna cijena doma. Ali djeca nisu u domu bila skoro cijeli prosinac i cijeli siječanj. To znači da tijekom ta dva mjeseca nije bilo po tri obroka dnevno, prostori se nisu toliko grijali, nisu se trošili ostali energenti, struja, voda... pa su i režije bile manje. Nije se redovno mijenjala posteljina niti se stalno čistilo.

Dakle, nema smisla reći da hladni pogon košta ovih 315 kuna. Da su nam poslali nekakav dopis i hladni pogon naplatili recimo 100 kuna, mislim da bismo svi to platili, a ne ovako... Župan odluči da moramo platiti 315+315 kuna za prosinac i siječanj za dom i hranu. A drugom odlukom taj isti župan je zabranio da učenici budu u njemu. Stvarno svašta...", komentirao je Vladimir za Mojportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo