'Ovo je skandal, smještaju mi bivše stranačke kolege'

14.12.2010.
15:40
VOYO logo

U Austriji pritvorenom saborskom zastupniku Ivi Sanaderu istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu dodijelio je odvjetnicu po službenoj dužnosti. Riječ je o Ani-Mariji Gospočić, koja će bivšeg premijera braniti dok "u spis" ne stigne punomoć izabranog odvjetnika.

"Do tada će se moj posao sastojati od toga da provodim određene radnje, poput žalbe na određivanje istražnog zatvora", kratko je za Večernji list rekla Gospočić, najavljujući kako će stupiti u kontakt sa Sanaderom. Gospočić je dosad branila optuženike u aferi Indeks i Offside. Angažirana je i u slučaju Forex.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ispitajte ga o aferi Hypo'

Podsjetimo, austrijski su mediji tijekom utorka izvještavali kako političari iz Socijaldemokratske stranke zelenih i stranka FPK zahtijevaju da se bivši hrvatski premijer u najkraćem roku ispita pred parlamentarnim odborom koji istražuje aferu Hypo.

Kurier navodi kako je Sanader tijekom devedesetih odigrao važnu ulogu u poslovanju Hypo Alpe Adria banke u Hrvatskoj, a ujedno se dodaje da istražitelji iz Austrije sumnjiče bivšeg predsjednika HDZ-a da je posredovao između Miroslava Kutle i spomenute banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, austrijsko ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je dobilo zahtjev Hrvatske za Sanaderovo izručenje, te se ističe da će ga čim prije poslati nadležnom odvjetništvu.

Podsjetimo, ukoliko Ivo Sanader pristane na skraćeni postupak izručenja, mogao bi se naći u Hrvatskoj do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike