BERNARDIĆ NAPADA VLADAJUĆE /

'Ovo je krampus reforma, manje novca u proračunu općina, gradova i županija značit će veće režije za građane i skuplje vrtiće!'

Image
Foto: Boris Mišević/RTL

'Pozivam Božu Petrova da sjedne na čelo grupe za vođenje reforme lokalne samouprave jer on ima to iskustvo iz Metkovića'

2.12.2016.
11:20
Boris Mišević/RTL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i SDP-ovi župani, gradonačelnici i načelnici na konferenciji za medije na temu utjecaja porezne reforme na lokalnu samoupravu oštro su kritizirali vladajuće. Posebno je oštar bio novi predsjednik najveće oporbene stranke.

"Ovo je krampus reforma. Manje novca u proračunu općina, gradova i županija značit će veće režije za građane i skuplje vrtiće. To nas kao socijaldemokarte jako zabrinjava", kazao je Bernardić i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo pomoći Hrvatskoj da se decentralizira. To može jedino omogućiti kompletna reforma lokalne samouprave. Mi dajemo punu podršku toj reformi. A ja pozivam Božu Petrova da sjedne na čelo te grupe za vođenje reforme lokalne samouprave jer on ima to iskustvo iz Metkovića", poručio je predsjednik SDP-a. 

Bernardić je upozorio da je Udruga gradova ovdje pala na testu. Upozorio je i da će zbog reforme prijevoz biti skuplji, ali i topli obroci i učenički prijevoz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župani su pak skeptični oko načina na koji će im Vlada kompenzirati gubitke od poreza na dohodak. Župan Krapinsko-zagorske županije smatra da Vlada ovako koči razvoj županija.

Kažu da lokalna samouprava gubi oko 2,2 milijardi kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike