'Ovo je beskamatni kredit na vrlo kratak rok'

"Nikad se ne osvrćem na rejting, ali sada hoću.

29.1.2012.
12:10
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u nedjelju je na početku sjednice Glavnog odbora SDP-a u Zagrebu komentirao visoki rejting koji ima Vlada u javnosti, što je pokazalo nedavno istraživanje javnog mijenja po kojem čak 49 posto građana smatra da će potezi Vlade odvesti Hrvatsku na pravi put. "Nikad se ne osvrćem na rejting, ali sada hoću. Ovo je beskamatni kredit koji su nam građani dali na vrlo kratak rok, te moramo im ga vratiti", ocijenio je dodajući kao u ovom trenutku građani vjeruju Vladi. Poručio je kako nikako, stoga, ne smije iznevjeriti. "Građani očekuju jasna pravila, bolje plaće i bolji život", dodao je otvarajući sjednicu Glavnog odbora.

Nema vremena za entuzijazam i slavlje

Milanović je kazao kako nema vremena za entuzijazam i slavlje, te da se u politici sve stalno mijenja te da se odluke stalno moraju donositi, a ulazak u Europsku Uniju znači da ništa više neće biti isto. Svoje koalicijske partnere te oporbu pozvao je na žestoku, ali ne i prljavu utakmicu. Naglasio je važnost institucija i to da političari sami moraju pokazati vjeru kako bi bili primjer građanima. "Institucija je i drugi mirovinski stup. Kada ukinemo zastupničke mirovine, poručujemo da vjerujemo u institucije", kazao je premijer Zoran Milanović članovima Glavnog odbora SDP-a koji će na sjednici analizirati izborne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću o kampanji esdepeovci su analizom ustanovili da su dobili 952 tisuće od ciljanih 1,2 milijuna glasova, što je 79 posto plana. No više su nego zadovoljni jer su se podcijenili u II., VI., VII. i IX. jedinici, gdje su osvojili po jedan mandat više te su u konačnici dobili 80, a ne planiranih 76 mandata.

Zanimljivo je da su se esdepeovci u izvještaju o kampanji osvrnuli i na svoj nadimak Kukuriku koalicija. “Naziv Kukuriku koalicija dali su nam novinari i trebao je zvučati posprdno. Prihvatili smo ga jer se protiv nadimka nema smisla braniti, a kao drugo, samo ime izvrsno odgovara našoj viziji Hrvatske – zemlje uspavanih potencijala koju je potrebno probuditi konkretnim planovima i rješenjima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kampanji SDP je telefonskim anketiranjem napravio bazu svojih simpatizera u kojoj je 170 tisuća ljudi te bazu potencijalnih donatora. Njih je 24.850 i pred izbore su im svima poslali bianco-uplatnice. Odazvao im se 3561 uplatitelj s donacijama vrijednim nešto više od pola milijuna kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo