finale 'ljubav je na selu' / Ovo ćemo gledati za Uskrs na RTL Televiziji!

Image
Foto: RTL

Za nadolazeći uskršnji vikend pred nama, RTL Televizija i ove je godine svojim vjernim gledateljima pripremila uzbudljiv i zabavan televizijski program. Udobno se smjestite pred svoje televizijske prijemnike!

3.4.2012.
17:30
RTL
VOYO logo

I za Uskrs RTL Televizija misli na vas - Kuhar i polTomislav Gretić će u uskršnjem vikendu u minutu i pol pripremiti ukusna jela i to na brz i jednostavan način! Tako u subotu pogledajte kako na maštoviti način pripremiti ukusan ramstek u komadu. Nedjeljnih devedeset sekunda s Tomislavom Gretićem otkrit će tajnu kako za Uskrs iznenaditi svoje goste najukusnijom roladom od pilećih prsa. Nakon obilnih vikend objeda, Kuhar i pol na Uskršnji ponedjeljak spravlja pravi proljetni ručak – rižoto od šparoga.

Subotnje večer rezervirana je za zabavni užitak, još jedan nastavak popularne zabavno-obrazovne emisije Galileo. Tako u subotu, u 19:10, Galileo otkriva otkud potječe riječ „Easter“ (Uskrs). Na Uskrs već tradicionalno jedemo kuhana jaja, šunku, mladi luk i rotkvice, te osim šarenim jajima, ukrašavamo pilićima i zečevima. No, zapitate li se ikada zašto na Uskrs jaja moraju biti šarena? Običaj seže daleko u prošlost, kada su anglo-saksonci svakog proljeća slavili Ostaru, božicu proljeća i plodnosti, a koju je sjeverni poganski narod opisivao kao pola ženu, pola zeca. U njezinoj su pratnji, kao simboli plodnosti, bili zečevi, a u rukama je držala kokošje jaje koje je označavalo početak novog života, odnosno ponovno buđenje prirode s kojom, nakon duge zime, dolaze razne, vesele boje.

Blagdansko izdanje formata koji iz nedjelje u nedjelju privlači rekordan broj gledatelja, Ljubav je na selu, gledamo finalnu, dvanaestu, epizodu koja donosi dramatični preokret! Nakon velike ljubavne priče koju smo pratili na njihovom romantičnom putovanju u Dubrovniku, u finalnoj epizodi Stjepan i Nikolina će doživjeti ljubavni brodolom! Naime, par nije došao zajedno na završnu zabavu, no nisu se ustručavali zasjesti u „vruće stolice“, kako bi pokušali riješiti svoje probleme.

Ni ovaj put gledatelje nećemo ostaviti bez niza atraktivnih filmskih naslova, među kojima će biti filmovi različitih žanrova. U subotu navečer, u 20:00 sati, RTL Televizija  donosi humornu dramu Marley i ja. Nakon vjenčanja glavnih junaka filma, Johna (Owen Wilson) i Jennifer Grogan (Jennifer Aniston), mladi bračni par se seli na Floridu s namjerom da tamo osnuju obitelj. Kako bi na neko vrijeme odgodio rođenje djece, John pokloni Jennifer štene labradora, koje izraste u velikog i nestašnog psa Marleya, koji Johu i Jennifer zadaje puno brige i posla.

Nakon humorne drame o karijeri, braku i međuljudskim odnosima te svim lijepim trenucima ali i problemima koji se pojavljuju u zajedničkom životu dvoje ljudi slijedi neponovljivi Jim Carry u komediji Lažljivac. Lažljivac potpuno ovisi o nadahnuću, energiji i umijeću Jima Carreya, kojemu je ovo među najboljim nastupima karijere. Maura Tierney i Justin Cooper svoje uloge su odradili sasvim dobro, no Carrey je pokazao kako je u današnjem filmskom miljeu, on kralj “fizičke komedije”.

Na sam Uskrs u nedjelju, RTL Televizija donosi pravu poslasticu za najmlađe, ali i one koji se tako osjećaju – Shrek drugi dio! Svima najdraže zeleno „čudovište“, Shrek, i njegova ljepša polovica vratit će se sa svog medenog mjeseca. Kada Vila otkrije da su Fiona i Shrek vjenčani, podsjeti Kralja na njihov dogovor prema kojem se Fiona trebala udati za njenog sina, Princa, pa sada Kralj unajmi Mačka u Čizmama, krvnika zelenih čudovišta, da ubije Shreka. Gledatelji RTL Televizije moći će uživati u sinkroniziranoj verziji u kojoj je Shreku glas posudio Vedran Mlikota, Magarcu Krešimir Mikić, Fioni Renata Sabljak, Kraljici Mirela Brekalo, Mačku u Čizmama Sven Medvešek, Kralju Pero Juričić, Princu Aleksandar Cvjetković, a Vili Jasna Bilušić.

Uskrsni ponedjeljak ponovno će za male ekrane prikovati naše najmlađe, ali i sve one željne lepršave televizijske zabave, Bethovenovom velikom avanturom koje će se emitirati u 15 sati. Nakon uzbudljivih epizoda „Ruže vjetrova“, u 21:00 sat RTL Televizija donosi pravu poslasticu – mini seriju Moby Dick, najnoviju ekranizaciju klasičnog romana Hermana Melvilla u kojoj glavne uloge tumače William Hurt, Ethan Hawke, Gillian Anderson i Donald Sutherland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo