oblače ih dizajneri / Ovi maturanti i maturantice osjećat će se prvi put u životu kao zvijezde: 'Izbacili su nas iz cipela'

Krov nad glavom, novac, hrana i ostale stvari djeci su osigurana, ali po njihovom osmijehu vidi se kako i neke sitnice vrijede jako puno

3.4.2019.
7:00
VOYO logo

Haljine Aleksandre Dojčinović, Envy Rooma, Ivice Skoke, Matije Vuice i ostalih slavnih hrvatskih dizajnera na maturalnu večer će nositi i neki učenici. I to ne bilo koji učenici nego 38 maturanata i maturantica uz ustanova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Djeca koja nemaju roditelje, djeca koja žive u domu, djeca koja su imala teško djetinjstvo na maturalnoj će večeri zablistati u dizajnerskoj odjeći. Među njima i buduća frizerka Snježana, jedna od devetero braće i sestara, a koja živi u domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja mama je imala problema s alkoholom. Tata je isto konzumirao, ali je znao granice. Kako svi konzumiraju cigarete, nismo imali niti dovoljno novca. Oni su imali nama za hranu i sve, za školovanje, ali je puno nama pomagala socijalna još dok sam bila dijete. Ne mislim biti kao moja obitelj. To kako oni žive, nije to to što bi ja htjela", kazala je maturantica Snježana Kufek.

Snježanina priča nije laka

Snježanina priča nije laka, ali jedina je koju ima. Napustila je obiteljski dom, zatim je živjela kod kumova, a život joj je postao ljepši otkad je lani došla u Dječji dom. No, i njega će uskoro morati napustiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje želje i planovi su da želim putovati, probati nove stvari, istraživati, raditi što me zanima", rekla je Snježana.

Kao i većina njenih vršnjakinja, najviše razmišlja o maturi i još više o maturalnoj večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ipak je to maturalna jednom u životu, pa se nadam da će se odužiti i da će biti super. Glazba. Hrana. Društvo", istaknula je Snježana.

Bila je na zadnjoj probi svoje svečane haljine

Upravo je bila na zadnjoj probi svoje prve svečane haljine. Snježana će biti jedna od 38-ero maturanata, štićenika domova, koje će odjenuti najbolji hrvatski dizajneri. Mnogi će prvi put u životu isprobati odijelo, svečanu haljinu, štikle i cipele. Ne samo za maturalnu večeru - idućeg tjedna imaju i pravu modnu reviju, za koju će ih urediti najbolji  vizažisti i frizeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbacili su nas iz cipela. Zaista smo mislili da su to djeca malo povučenija u sebe, da će im biti neugodno, da će biti sramežljivi, međutim te djevojke se toliko vesele toj večeri kad će nastupiti i one osobno u ulozi manekena i manekenki i nositi haljine koje im doniraju dizajneri, odnosno odijela koje im donira Varteks. Vesele se tom danu jer osjećat će se kao zvijezde", kazala je ravnateljica Zaklade Hrvatska za djecu, Renata Gubić.

"Vidjela sam upravo to kad je Snježana izišla iz kabine. U toj haljini se super osjećala, da smo pogodili sve i njen izbor je bio pravi. Jako mi je drago da je izabrala naš Hippy Garden i da će na svojoj maturalnoj večeri briljirati i da će se stvarno osjećati onako kako se osjećala kad je izišla iz kabine", kazala je modna dizajnerica Đurđica Vorkapić i nastavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su napravili kako treba

"Sve smo napravili kako treba. Struk smo naglasili. Bit će baš vau. Mislim da će biti totalno dobar efekt kad dođeš s njom na maturalnu".

Krov nad glavom, novac, hrana i ostale nužne stvari djeci su osigurana, ali po Snježaninom osmijehu vidi se kako i neke sitnice, poput haljine koje mnogi drugi uzimaju zdravo za gotovo, vrijede jako, jako puno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Totalno je ugodna, osjećam se super i mogla bi spavati u njoj. Skroz je super", rekla je Snježana.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo