OVAJ VLASNIK FITNESS CENTRA NIJE UHIĆEN KAO KOLEGA IZ ZAGREBA; Policija mu nije mogla ništa. Šprajc: / 'Našao je zgodnu rupu u zakonu'

Image

Alen Preldžić, vlasnik fitness centra u Dugom Selu, okupio je članove, otvorio vrata i počeo s radom. Ali za kratko.

2.2.2021.
7:35
VOYO logo

Da nije novih sojeva korone, danas bismo već išli na pelin i kavu, ručali u restoranu i vježbali u teretani. Jer danas, 1. veljače, trebalo se dogoditi to veliko otvaranje nakon dva mjeseca ovog našeg "lockdowna". Ali kako je otvaranje odgođeno još dva tjedna, do 15. veljače, nekoliko vlasnika teretana i kafića reklo je Stožeru "Dosta više!" Andrija Klarić, buntovno je otvorio svoju teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci. Pridružili su mu se buntovni vježbači u tajicama i sve je trajalo nekoliko sati prije nego je došla interventna policija i zatvorila mu teretanu, kazao je Zoran Šprajc u RTL Direktu.

Klarić je priveden i trenutno se još uvijek nalazi kod policijskog nadzornika, gdje čeka ispitivanje u Tužiteljstvu. Kako stvari stoje, čini se da će i noć provesti iza rešetaka. Policija ga je prijavila za širenje zarazne bolesti. A to nije prekršaj, već kazneno djelo za koje je maksimalna predviđena kazna i do dvije godine zatvora. Prije privođenja, davao je izjave o tome zašto je otvorio usprkos mjeri zabrane rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako me spreme u zatvor uštedjet ću si pare za nekoliko mjeseci ili godina koliko bude, hrane, spavanja, jer sad ionako sa 4000 imam troje djece na fakultetu dvoje na privatnom, dakle s mojim stanovanjem i hranu, da sam David Copperfield ne bih mogao pokriti sve", rekao je Andrija Klarić. "Ovo što je gospodin Klarić napravio danas je jedan herojski čin na koji je državna vlast odgovorila represijom", rekao je Dražen Oreščanin, iz Udruge glas poduzetnika.

Image
VLASNIK TERETANE NA TREŠNJEVCI IDE U PRITVOR; Policija otkrila zašto ga sve sumnjiči: /

'Zatekli smo četiri osobe koje su vježbale...'

Image
VLASNIK TERETANE NA TREŠNJEVCI IDE U PRITVOR; Policija otkrila zašto ga sve sumnjiči: /

'Zatekli smo četiri osobe koje su vježbale...'

Rupa u zakonu

Ali tu nije stalo. Bunt se nastavio večeras u Dugom selu. Alen Preldžić, također vlasnik jednog fitnes centra, okupio je članove, otvorio vrata i počeo s radom. Ali za kratko. Malo prije 19 sati upala mu je policija i činilo se da ga čeka ista sudbina kao i gospodina s Trešnjevke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali kako doznaje RTL sinoć iz policije, gospodin Alen Preldžić ipak nije uhićen poput svog kolege s Trešnjevke jer je našao zgodnu rupu u zakonu. Naime, pred policijom se pozvao na to da je u prostorijama svog centra održavao Skupštinu svoje udruge, a rad udrugama nije zabranjen niti je obuhvaćen epidemiološkim mjerama", kazao je Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo