pravi 'znatiželjko' /

Ovaj varaždinski maturant genijalac ostvaruje povijesne uspjehe za Hrvatsku: ima 8 olimpijskih medalja i pozivnicu za Cambridge!

Image
Foto: Facebook / Prva gimnazija Varaždin

Ilija Srpak nije prosječan maturant - on je jedan od najuspješnijih hrvatskih učenika na natjecanjima znanja

5.2.2018.
12:48
Facebook / Prva gimnazija Varaždin
VOYO logo

Još od prvog razreda osnovne pa čak i u vrtiću, Ilija Srpak bio je pravi mali "znatiželjko". Uzeo bi knjigu i čitao je satima dok bi se druga djeca igrala, a često je znao ostajati i nakon zvona, samo da profesorima postavi dodatna pitanja o svemu što ga zanima. Zadaće mu baš i nisu bile drage, ali učenje je obožavao oduvijek. Zapravo, za razliku od većine svojih vršnjaka, smatra da hrvatskom obrazovnom sustavu nedostaje više matematike. Volio bi da se prirodne znanosti uče tako da se traži razumijevanje gradiva, a ne štrebanje, piše Srednja.hr.

Njegovo prvo natjecanje bilo je ono iz matematike u četvrtom razredu. Nakon toga je krenuo i s astronomijom, a već u petom razredu je iz tog područja završio na državnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je maturant Prve gimnazije Varaždin, a kako piše Srednja.hr, do sada je bio na državnim natjecanjima iz informatike, geografije, astronomije, matematike, kemije i fizike. Međunarodne olimpijade je naprosto 'rasturio'. 

Ilija je napravio i povijesni uspjeh za Hrvatsku - osvojio je nagradu za najveći broj bodova u praktičnom djelu ispitu, tj. najbolji eksperiment od svih 300 sudionika olimpijade, s 97,6% riješenosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koliko je njegovo znanje cijenjeno, dokazuje i činjenica da je praktički već upao na Cambridge. Dobio je ponudu, ali će još razmisliti o daljnjim odlukama.

Cijelu priču o ovom genijalcu možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo