bit će još toga /

Ovaj grad je prvi Bandića proglasio počasnim građaninom: Dok jedni tvrde da im je pomagao, drugi kažu - sram nas je!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Dražen Muftić rekao je da im je Bandić pomagao više od 20 godina

11.3.2021.
7:57
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prva hrvatska lokalna samouprava koja je postumno proglasila pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića počasnim građaninom je Grad Vrbovsko. Odlučeno je to na sjednici Gradskog vijeća Vrbovskog većinom glasova. Za prijedlog od 17 vijećnika glasovalo njih 12, protiv je bilo njih četvero, a suzdržan je bio jedan.

Dodjela ovih nagrada tradicionalno je bila vezana uz datum 14. ožujka, kad Vrbovsko slavi Dan grada, piše Novi list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojašnjavajući ovaj prijedlog, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić rekao je da je, sada već bivši, gradonačelnik Zagreba Vrbovskom više od dvadeset godina pomagao na različite načine: od pomoći pri uređenju nogometnog igrališta, svlačionica i brojnih hortikulturnih aktivnosti pa do posljednje vrijeme iskazanih inicijativa vezanih uz pomoć turizmu.

"Osim Vrbovskom, Bandić je vrlo često pomagao i ostalim dijelovima Gorskog kotara, posebno u teškim danima ledoloma i iznimno jakih snježnih oborina, pa zaslužuje jedno ovakvo priznanje", rekao je gradonačelnik Mufić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio oporbe je protiv dodjele ovako značajnog priznanja kontroverznom zagrebačkom gradonačelniku. Tako je dr. Nedeljko Kovačević primijetio da je ova nagrada nečasan čin i uvreda onim vrijednim i kvalitetnim ljudima s područja Grada Vrbovskog koji nikad nisu dobili tu ni bilo koju slično vrijednu nagradu, a zaslužili su je.

Damir Grgurić podsjetio je na brojne Bandićeve dane u Remetincu i okarakterizirao ga "potencijalnim kriminalcem", a Dalibor Kratohvil rekao je da ga je sram što je dio ovog Gradskog vijeća koje nagrađuje osobu koja ima 280 kaznenih prijava i koja bi, da je ostala živa, nakon predstojećih izbora, vjerojatno završila u zatvoru, piše Novi list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo