OVA VAS PROGNOZA VREMENA NEĆE RAZVESELITI: /

Uživajte do vikenda, a onda ostanite doma - predviđanja su loša...

Image

U Hrvatskoj ovih dana vlada proljetno vrijeme, temperature su prikladne sredini ožujka. Sunčano i toplo vrijeme trajat će sve do vikenda, no onda stiže pogoršanje.

16.3.2017.
8:47
VOYO logo

U unutrašnjosti će se tako početi skupljati oblaci koji bi već u petak mogli donijeti malo kiše. Za vikend će kiše sigurno biti, no u malim količinama i to uglavnom na kopnu.

Istočna Hrvatska danas se probudila na temperaturi od dva do četiri stupnja, koja će tijekom dana dosegnuti 15 ili čak 17 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično će biti i u središnjoj Hrvatskoj, a sredinom dana i poslijepodne bit će i promjenjive naoblake s većinom slabim vjetrom.

Vjetrovito na Jadranu

Sjeverni Jadran i gorje doživjet će nešto vjetrovitije vrijeme. Puhat će umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. U gorskoj će Hrvatskoj biti djelomice sunčano, dok će na sjevernom Jadranu biti većinom sunčano vrijeme. Uz obalu će ujutro puhati uglavnom umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka u gorju i unutrašnjosti Istre oko -1, na obali 6 do 10, a najviša 15 do 18 stupnjeva, u gorju oko 13 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srednji Jadran i unutrašnjost Dalmacije također će biti sunčani. Jutro će obilježiti umjerena bura, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Uz obalu je moguć i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka bit će od osam do 11, dok bi tijekom dana temperatura mogla rasti od 11 do 18 stupnjeva.

I na jugu Hrvatske podjednako toplo, pretežno sunčano i vjetrovito, uz more malo do umjereno valovito, na otvorenome moguće i valovito.

Vikend donosi pogoršanje

Petak će donijeti pretežno sunčano i razmjerno toplo vrijeme. Subota će biti nešto nestabilnija, mjestimice s kišom i uz pad temperature zraka. Nedjelja će također biti promjenjiva i pretežito oblačna uz još nešto malo kiše na pojedinim područjima, uglavnom na istoku Hrvatske, javlja HRT.

I na Jadranu će petak biti sunčan i topao uz uglavnom slab vjetar. Subota i nedjelja bit će djelomično sunčani, ali nešto manje topli. Na sjevernom dijelu u petak uz povremeno više oblaka mjestimice kiša. U subotu će prolazno zapuhati umjereno do jako jugo, koje će u nedjelju okrenuti na sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoze za vikend najavljuju pogoršanje vremena s kišom i blagim padom temperatura u subotu, no sve bi se trebalo početi popravljati već u nedjelju. Od ponedjeljka nas ponovno očekuje sunčano vrijeme.

Image
Image
Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo