'Ova odluka je bešćutna i bahata, tražimo ostavku!'

6.1.2013.
14:54
VOYO logo

Ostavku traže zbog, kako navode, bešćutne i bahate odluke o povećanju broja državnih dužnosnika i istodobnom povećanju plaća i do 20 posto onima koji su naglo preopterećeni poslom.

SNH i KSZ navode kako je jedan od tih poslova koji su naglo porasli i dodatno vrednovani evidentiranje radnika koji su iz svojih tvornica bačeni na ulicu i završili na Zavodu za zapošljavanje. Tako oni koji su neproduktivni, ali očito podobni, bivaju nagrađeni, umjesto onih koji stvaranjem novih vrijednosti hrane i uzdržavaju sloj birokrata, pa i ove nagrađene, navodi se u pozivu i ocjenjuje kako su državni službenici i radnici u javnom sektoru višestruko preplaćena kasta koja svojim visokim plaćama napumpava prosjek plaća u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat i Koalicija ističu kako ne mogu čekati dugoročne prognoze o pozitivnim gospodarskim pokazateljima jer, kako navode, danas moramo jesti, plaćati visoke komunalne račune, skuplje troškove energenata, kredite, školovanje djece i skuplje lijekove, koje nemamo odakle plaćati jer smo u očaju i bez radnog mjesta i plaće, piše HRT.

''Budući da je ministar Mrsić više puta isticao da nema odgovore na naša pitanja, tražimo njegovu ostavku s nadom da će doći onaj koji će znati prepoznati i riješiti nagomilane probleme radnika, jer bez rada i radnika nema ni mirovina'', poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo