Otvorili bi parking u renesansnom vrtu

2.7.2011.
12:34
VOYO logo

Vrt Gundulićevog ljetnikovca u Gružu, na koji aktualna gradska vlast želi smjestiti parkiralište, bio je glavna tema u petak navečer održane druge po redu javne tribine Društva arhitekata Dubrovnika, koja je privukla velik broj Dubrovčana, različitih struka i generacija, kojima je stalo do Grada, gradskih prostora i budućnosti koju nam prostorno planiranje nosi. "Parkiralište na prostoru renesansnog vrta ljetnikovca Gundulić u Gružu je sramota", zaključila je u svom pismu dr. Nada Gruić, povjesničarka umjetnosti koja je cijelu svoju karijeru posvetila izučavanju dubrovačke ladanjske kulture.

S njom su se osim većine prisutnih složili i dr. Bruno Šišić, čije se pismo također čitalo na tribini kao i akademik Tonko Maroević i ravnatelj zagrebačkog instituta za povijest umjetnosti, piše portal dubrovniknet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prostorni plan jest program razvoja. I u onom trenutku kad se pokaže kako plan ne donosi razvoj taj plan treba mijenjati", rekao je na tribini arhitekt Milan Karlovac, koji je dodao kako se u slučaju dubrovačkog GUP-a to pokazalo istinitim te kako je pravo vrijeme za novi plan.

Na žalost iako su svi bili ponaosob pozvani, od gradskih vijećnika na tribinu je stiglo samo njih dvoje Nenad Vekarić (HNS) i Ana Kordić (SDP). Kao i prošli put tribinu nije propustio predsjednik Županijske skupštine Ivan Prce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak tribine bio je kako ovakav jedan dijalog između struke, građana i javne vlasti treba biti uvod u izradu prostornih planova, koji se trebaju temeljiti na održivom razvoju, a ne na vizijama pojedinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo