Flora Centrum Mundi /

Otvorena jubilarna 20. Izložba i sajam cvijeća u Ludbregu

Image

U petak 6. svibnja otvorena je jubilarna 20. Izložba i sajam cvijeća u Centru svijeta – Flora Centrum Mundi 2016.

7.5.2016.
11:14
VOYO logo

Program otvorenja započeo je promenadnim koncertom Puhačkog orkestra grada Ludbrega, a izlagače i posjetitelje pozdravili su gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, predsjednica udruge cvjećara Nataša Petrin i Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije koji je i otvorio manifestaciju. 

"Rado bih da sam danas u Ludbregu imao prilike pozdraviti i nekoga iz Ministarstva poljoprivrede no 'zaboravili' su doći. Nadam se da je to slučajno, a ne dio programske reforme i politike Ministarstva poljoprivrede prema cvjećarima i cvjećarstvu. Danas nas je ovdje sve povezala jubilarna izložba cvijeća. Brojka 20 govori puno o samoj tradiciji sajmovanja, ali govori puno i o ljudima koji su organizirali ovaj sajam, počeli skromno da bi došli do ove brojke i sajma koji je jedan od najvećih takve vrste na području Hrvatske. Isto tako govori puno o cijelom našem kraju koji je u cvijeću prepoznao ne samo ljepotu nego i mogućnost bavljenja gospodarskom djelatnošću. Zbog toga smo danas posebno ponosni na naše cvjećare koji godinama putuju, promoviraju, rade i žive od cvijeća, ali i žive za cvijeće. To je i razlog zašto su tako dugo i opstali. Ovogodišnja je izložba možda i najveća dosad", rekao je gradonačelnik Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelje je pozvao da razgledaju sajamski prostor na Trgu Svetog Trojstva, ali i proširenom dijelu, na prostoru parka dvorca Batthyany te atriju dvorca.

Više o sajmu pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo