POZNATI NOVI DETALJI /

Otkriveno tko je napao gay turiste na Bačvicama. Svo vrijeme bio je u rukama policije

Image
Foto: TikTok/Ricky Liu

Što se tiče ostalih, odnosno djece koji su ih gađali ih i slično, utvrđeno je da se radi o djeci mlađoj od 14 godina radi čega su pozvani u službene prostorije u pratnji roditelja

21.7.2024.
12:00
TikTok/Ricky Liu
VOYO logo

U petak smo objavili vijest da su dvojica Britanaca prošli tjedan napadnuti na najpoznatijoj splitskoj plaži Bačvicama.

Jedan od njih objavio je snimke i podijelio na svojim društvenim mrežama. Riječ je o Ricky Liu, tiktokeru i influenceru iz Londona. Opisao je neugodno iskustvo koje je s dečkom i ostatkom društva doživio kad se odlučio okupati na Bačvicama. Tvrdi da su ih djeca isprva gađala pijeskom iz mora, da bi ih drugi posjetitelji plaže kasnije gađali cigaretama, a nepoznati je muškarac udario njegovog prijatelja u lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se oglasila splitska policija koja kaže da su pronašli napadača na turiste.

Image
ŠOK NA BAČVICAMA /

Napali turiste na splitskoj plaži: 'Vikali su da smo gay, gađali nas cigaretama, a prijatelja udarili u lice'

Image
ŠOK NA BAČVICAMA /

Napali turiste na splitskoj plaži: 'Vikali su da smo gay, gađali nas cigaretama, a prijatelja udarili u lice'

Sve se dogodilo 12. srpnja oko 15 sati na Bačvicama, a radi se o muškarcu (31) s područja Virovitice, .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muškarac je 14. srpnja 2024. godine oko 00:30 sati baš na Bačvicama od strane policajaca Druge policijske postaje Split uhićen zbog posjedovanja droge. Tada je utvrđeno da je Općinski sud u Zagrebu za njim raspisao potragu zbog određenog istražnog zatvora. Istu noć odveden je u Zatvor u Zagrebu i tamo se nalazi. S obzirom na to da se muškarac trenutačno nalazi u zatvoru o svim utvrđenim činjenicama, radi daljnjeg postupka, obavijestit ćemo Općinsko državno odvjetništvo Split", kažu iz policije.

Što se tiče ostalih, odnosno djece koji su ih gađali ih i slično, utvrđeno je da se radi o djeci mlađoj od 14 godina radi čega su pozvani u službene prostorije u pratnji roditelja.

"S obzirom na činjenicu da dijete prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske (osoba do navršenih 14 godina) nije kazneno odgovorno, prema njima se ne mogu pokrenuti kazneni i ili prekršajni postupci, već se postupa na temelju mjera za zaštitu prava i dobrobiti djeteta, o svemu utvrđenom poslat ćemo izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područnom uredu u Splitu", stoji u priopćenju.

Kažu da unatoč njihovom trudu ipak nisu uspjeli stupiti u kontakt s influencerom i njegovim partnerom, ali da će uputiti traženje putem međunarodne policije suradnje kako bi se u sklopu istraživanja s njima obavio razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utvrđeno je da su oštećeni u vrijeme javne objave snimke već napustili naše područje (po saznanjima boravili su na području Splita od 11. do 16. srpnja 2024. godine) i nismo mogli osobno s njima obaviti razgovor."

"U sklopu pokrenutog istraživanja žurno su provedene mjere i radnje koje su u najkraćem mogućem roku rezultirale utvrđivanjem identiteta sudionika, ključnih činjenica i okolnosti vezanih uz postojanje odgovornosti. Na ovaj način još jednom je potvrđena činjenica da policija posebnu pozornost posvećuje događajima koji imaju obilježja diskriminacije, nasilničkog ponašanja i zločina iz mržnje i da se oštećene osobe mogu s punim povjerenjem obratiti policiji kako bi dobili adekvatnu zaštitu, ali i kako bi se provela adekvatna istraživanja", kažu iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kruzer u Zadru ispuštao fekalije u more pred očima građana i turista

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo