Otkriveno tko je Mesiću posudio lovu za stanove

Njega Stjepan Mesić fascinira i za njega bi sve napravio. 'Mesić je jedinstven, nikad nije prisvajao zasluge i nikad me nije razočarao', kazao je o bivšem predsjedniku njegov dobrotvor.

25.5.2012.
13:31
VOYO logo

Slovenski lobist Božo Dimnik kazao je da ima istine u pričama da je bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću posudio novac za kupnju stanova u elitnom zagrebačkom naselju Borčec.

"Ne razumijem tu cijelu priču oko tih 200 tisuća eura. Zašto ga sada pitaju odakle mu? Toliko je mogao zaraditi, pa bio je ne samo predsjednik u dva mandata, nego je i prije bio na visokim položajima. Kad je bio predsjednik, imao je najskromniji stan koji sam vidio kod jednog političara. Da sam ja predsjednik, nikad ne bih tamo stanovao. Nikad ništa nije imao, osim svoje obitelji. I jednom se ukaže prilika, šefica kampanje Štefanija Balog gradi stanove na lijepom mjestu. Bio sam tamo. Dogovorili su se da će on prodati stan u Ilici i za taj stan dobiti dva mala. Stanovi glase na suprugu? Pa što, u braku su jako dugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balog upala u financijske probleme i novac je trebao od danas do sutra

Međutim, Balog je upala u financijske probleme i banka je htjela prodati ta dva stana. Trebalo je odmah dati novac, od danas do sutra, a nije imao. Obratio se prijateljima. Sasvim normalno, dok ne proda stan. Ne razumijem, zašto sada njega prozivaju, da takva osoba odgovara pred zakonom, a ima toliko ljudi koji su ukrali pa nikome ništa", kazao je Dimnik u razgovoru za Večernji list.

Dodao je i da mu se Mesić obratio, ali ne želi otkrivati o kojem je iznosu riječ. "Ja bih za njega sve napravio", ističe. Objašnjavajući zašto ga Mesić fascinira, kazao je da je Mesić jedinstven, da nikad nije prisvajao zasluge i da ga nikad nije razočarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo