Dobio otkaz /

Otkrivamo čime se čelni sindikalac zamjerio Ini: svi od reda na strani borca za rafineriju

'Nisam sam' i 'Ja vas se ne bojim' poručuje Predrag Sekulić Upravi Ine - onima koji su mu odlučili dati otkaz

4.11.2017.
18:59
VOYO logo

Predrag Sekulić, čelnik sindikata Nova solidarnost i koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak dobio je otkaz u Rafineriji. Iz Ine su nam potvrdili da je odavao poslovne tajne i svojim medijskim istupima nanosio štetu tvrtki - iako on do ponedjeljka ne želi o detaljima - rječit je bio njegov sindikalni kolega, ali i građani Siska - svi odreda na strani borca za rafineriju.

"Nisam sam" i "Ja vas se ne bojim" poručuje preko Facebooka Predrag Sekulić Upravi Ine. Onima koji su mu odlučili dati otkaz. "Dobro sam i još uvijek vjerujem u dobro i u pravdu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ine tvrde, Sekuliću su već dva puta izrekli upozorenje, no on i dalje krši pravila tvrtke.

"On je iznosio netočne tvrdnje o poslovanju koje spadaju u domenu poslovne tajne, kao i dovodio u pitanje vjerodostojnost Ininih financijskih izvještaja", kazao nam je u telefonkom razgovoru operativni direktor Rafinerije Bengt Oldsberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasmetao im je Sekulićev intervju u Novom sisačkom tjedniku te novinska konferencija 30. kolovoza ove godine, gdje je iznio za tvrtku štetne i tajne podatke. 

Sekulić je tvrdio da Uprava skrivajući podatke o poslovanju želi prikazati poslovanje riječke rafinerije boljim od sisačke koju hoće ugasiti. 

"Problem je onaj koji treba dati te informacije, zašto ne daje, i zašto nije dao prave informacije i sukobio se sa činjenicama i osporio njegove informacije", kazao nam je Zdenko Mučnjak, predsjednik sindikata INAŠ.

Sindikalist Mučnjak je član Radničkog vijeća Ine koje je odbilo dati suglasnost na otkaz Sekuliću. No, u Ini tvrde - Sekulić je prekršio još pravila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također je prekršio naš interni akt i etička načela. Neovlašteno je ulazio u poslovni prostor i prekršio propise o sigurnosti", rekao nam je direktor Oldsberg.

Pod etičkim načelima u Ini smatraju vrijeđanje na nacionalnoj osnovi. Ta optužba, kaže Mučnjak, nije bila na Radničkom vijeću, iako su čuli o čemu se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvao ih je 'mađaronima' zbog čega su ga neki rukovoditelji prijavili etičkom povjerenstvu", otkriva Mučnjak.

Sekulić, po struci kemijski tehničar u rafineriji radi već 29 godina. Bio je  MOST-ov kandidat za sisačkog župana. Već godinama se bori za spas sisačke rafinerije, a  nikad nije štedio kritike prema prema upravi Ine i Molu. 

"Iza svega se krije neprijateljsko preuzimanje Ine od strane MOL-a", govorio je.

Otkaz sindikalnom lideru zgrozio je i Siščane, kojih još nekih 600 još radi u rafineriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sekulić će o svemu više reći u ponedjeljak. A s obzirom da je sindikalni povjerenik, o njegovom otkazu odlučit će sud.

ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo