OTIŠLA ZA POSLOM U NJEMAČKU PA NABASALA NA POHLEPNOG UMIROVLJENOG HRVATA: / 'Nisam mogla vjerovati što želi od mene'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon što se preselila u Njemačku u potrazi za poslom, Mostarka Milena naišla je jednom na umirovljenog Hrvata koji je tražio da mu bude 'besplatna kućna pomoćnica'

27.2.2019.
13:08
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Mostarka Milena D. (31), diplomirana ekonomistica, odselila se radi posla u Njemačku te već dvije godine živi u bavarskom Rosenheimu. Zanimljivo je da je jednom u Njemačkoj u potrazi za stanom naišla na umirovljenog Hrvata koji je tražio da mu plaća sobu i istodobno vremeno bude "besplatna kućna pomoćnica", piše Fenix magazin.

Naime, ispričala je kako je po dolasku u Njemačku radila kao čistačica, kao pomoćni radnik u kuhinji te je obavljala slične fizičke poslove. Po dolasku je živjela kod prijateljice u Münchenu, no ubrzo je morala otići jer joj se doselio dečko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da smještaj Münchenu nije uopće lako naći i više podsjeća na "nemoguću misiju", krenuli su prvi Milenini problemi. Iako se javljala na razne oglase, većina ne bi dobila odgovor, a neki tvrdili da ne ispunjava uvjete.

Besplatna kućna pomoćnica

Jedan umirovljeni Hrvat kojemu se javila na oglas za najam sobe uz prihvatljivu cijenu, i uz samo jedan predujam, posebno ju je šokirao jer je Hrvat tražio od nje da postane "besplatna kućna pomoćnica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao mi je da mu je bitno 'da ima u kući žensku ruku'. Pitala sam ga što to znači, a on mi je odgovorio da očekuje da održavam stan urednim, perem odjeću, posuđe, ponekad nešto skuham… Naravno da nisam pristala jer mu plaćam sobu i besplatno postajem kućna pomoćnica", ispričala je Milena.

Pronašla posao kod bogatih Nijemaca

Na kraju joj je pomogla žena kod koje je čistila nakon što joj je rekla da će se morati vratiti u Mostar ako ne nađe smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je kontaktirala poznanicu u Rosenheimu koja traži kućnu pomoćnicu u svojoj vili, u kojoj nudi i smještaj. Prihvatila sam posao u predivnoj obiteljskoj vili čiji su vlasnici Nijemci. Imaju dvije kćeri i dva psa. Žena je liječnica, a suprug ima tvrtku koja se bavi dizajnom. Primili su me jako lijepo, dobila sam mali apartman uz njihovu vilu.

Dani mi uglavnom prolaze tako što im čistim, pripremim obroke, dovedem djecu iz škole, prošetam pse. Plaća je uredna i uvijek sam dodatno nagrađena. Cijene moj rad, a vikendom me pozovu i s njima na izlet. Nije to život kakvog sam sebi zamišljala i čemu sam težila, ali za sada je najbolje što sam dobila", rekla je za Felix magazin Milena koja i dalje traži posao u struci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo