Da, i to je moguće / Otišao je u mirovinu, ali vratio se na posao kojem je bio vjeran 50 godina: 'Da se rodim ponovno, opet bih radio u istoj firmi'

Iako je prije četiri godine otišao u mirovinu, ispostavilo se da ne može bez hotela, a, čini se, ni hotel bez njega, pa se vratio na posao

23.10.2023.
8:55
VOYO logo

Radnik u turizmu koji svakoga dana sretan ide na posao, voli ono što radi, a svom poslodavcu je vjeran punih 50 godina? Da, ima i toga. Duško Vrzić (72) je djelatnik jednog opatijskog hotela, a RTL je zavirio u njegov uobičajeni radni dan da otkrije - u čemu je tajna?

"Moj posao je nosač prtljage ili bagažista, pozdravim gosta, otpratim do recepcije, pitam ga za pomoć kad obavi formalnosti, pomognem mu za stvari," opisuje Duško koji s gostima razgovara na četiri jezika, koliko ih zna. Počeo je raditi 1974., prošao je tri hotela, a u jednom se zadržao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gost se mora osjećati u našem hotelu kao kralj, da mu ne fali ništa, da se osjeća domaćinski", napominje Duško.

Image
Ususret Green Destinations eventu /

Rudi Grula, direktor TZ Međimurje: „Hrvatska može postati zemlja u koju će drugi dolaziti učiti o održivom turizmu“

Image
Ususret Green Destinations eventu /

Rudi Grula, direktor TZ Međimurje: „Hrvatska može postati zemlja u koju će drugi dolaziti učiti o održivom turizmu“

Gosti zbog njega rezerviraju hotel

Iako je prije četiri godine otišao u mirovinu, ispostavilo se da ne može bez hotela, a, čini se, ni hotel bez njega, pa se vratio na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duško je stariji od mene 50 godina, ali u duši se osjeti da je mlad tako da on je duša ovog hotela u jednu ruku jer gosti se vraćaju iz godine u godinu i pitaju za njega i baš kažu da su rezervirali ovaj hotel znajući da će Duško biti ovdje“, kaže Duškova kolegica Marina Svetec.

"Duško radi ovaj posao s ljubavlju i to je nešto što je jako rijetko danas. Svaki gost mu je jednak, bio on predsjednik države ili jedan pedesetogodišnjak iz Austrije", dodaje Luka Osojnak, Duškov šef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da se još jedanput rodim, opet bih radio u Opatiji'

"Stalno govore da je čovjek ključ uspjeha u turizmu, hotelijerstvu, tako da ja volim biti taj ključić u tom razvoju, u cijelom tom procesu", govori Duško koji se u pet desetljeća rada i sprijateljio s mnogim gostima.

Tisuće turista prošlo mu je kroz život, tisuće kufera kroz ruke. Smatra da turizam u Hrvatskoj ide dobrim smjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki mladi radnici su dobri, ali puno njih nema volje. Taj posao morate raditi ako ga imate tu, na srcu ili ste zalutali u taj posao", priča Duško. "Da se još jedanput rodim, opet bih bio u Opatiji! I opet u istoj firmi", zaključuje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo