podvalio inkriminirani ugovor /

Osnivač belot kluba uselio u elitni gradski prostor u centru Zagreba i ne želi van

Image
Foto: PIXSELL

Gradski ured za imovinsko-pravne poslove 2013. godine zaprimio je pritužbe stanara-suvlasnika zgrade u dvorištu da se sporni prostor koristi za stanovanje

14.3.2018.
8:59
PIXSELL
VOYO logo

Na Trgu bana Jelačića 15, nalazi se prostor od 183 kvadrata koji već 15 godina koristi udruga Belot klub Velebit, inače registrirana kao kulturna i humanitarna udruga koja pruža pomoć djeci s posebnim potrebama, a osnivač Udruge, Josip Pil, osim za potrebe udruge taj prostor koristi i za stanovanje, javlja Jutarnji list

Pil je sjeo na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu jer je krajem 2013. i 2014. “podvalio” Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, presliku ugovora na neodređeno vrijeme iz 2003. godine, o korištenju prostora-stana na spomenutoj adresi, a koji je tobože potpisala tadašnja gradonačelnica Vlasta Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni ugovor se, tvrdi Općinsko državno odvjetništvo, ne nalazi u evidencijama Gradskog ureda pod šifrom, klasom i urudžbenim brojem koji na njemu stoje. Pil je 21. siječnja 2014. i osobno predočio presliku tog ugovora službenicima grada s ciljem da i dalje nesmetano koristi navedeni prostor u stambene svrhe, a iznos naknade za taj prostor je 20 kuna po metru kvadratnom.  

Za DORH Pil je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava te za njega traže osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. Iz zapisnika o očevidu od 6. prosinca 2012. proizlazi da je Pil tom prilikom naveo kako dio prostora koji je njegova Udruga dobila na korištenje, on koristi za stanovanje i to sukladno inkriminiranom Ugovoru o korištenju prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadašnja gradonačelnica Vlasta Pavić, čiji se potpis nalazi na prvom ugovoru o korištenju prostora za potrebe Udruge, prošli tjedan nije svjedočila Pilu u korist jer je rekla da nikada nije vlastoručno potpisala sporni ugovor te da na ugovoru nema parafa osoba koje su sudjelovale u izrazi ugovora pa po tome ugovor nije prošao standardnu proceduru, prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo