prva faza rekonstrukcije / Popularna osječka Copacabana konačno se otvara! Gradonačelnik za RTL: 'Cijena ulaznice bit će najniža'

Za posjetitelje i kupače spremni su novi olimpijski bazen i bazen s atrakcijama, kao i brojni drugi sadržaji. Radovi su trajali 6 mjeseci, a vrijednost je 35 milijuna kuna

16.7.2022.
23:06
VOYO logo

Nakon gotovo pola stoljeća postojanja ovog sportsko rekreacijskog kompleksa i dvije godine tijekom kojih bazeni nisu radili, završena je prva faza rekonstrukcije.

Kupalište se za posjetitelje otvara sutra ujutro, a na obnovu se dugo čekalo - vjerojatno zbog toga što to nije bio nimalo jednostavan, a bio je i skup projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon 46 godina to je prva temeljita i velika rekonstrukcija poznatog osječkog kupališta", govori gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Imaju prvi olimpijski bazen u povijesti grada Osijeka. Napravljen je i "vodeni bar" s atrakcijama i masažnom plažom. No, to nije sve, kaže gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riješili smo i pitanje kanalizacije. Naime, do sada je voda iz bazena, takva klorirana, išla u Dravu, a sada ide neutralizirana. Fekalna voda išla je u septičke jame, a sada ide na kanalizacijsku mrežu grada Osijeka", objašnjava.

Image
čelni čovjek osijeka /

On je od danas na čelu Osijeka! Tko je Ivan Radić?

Image
čelni čovjek osijeka /

On je od danas na čelu Osijeka! Tko je Ivan Radić?

To je uistinu ogroman zahvat, a ovo je tek prva faza - očekuje nas i druga koja bi trebala zahvatiti čitav kompleks koji se nalazi na površini većoj od 7 hektara!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugoj fazi imamo u planu napraviti druga dva bazena, zajedno s toboganom. Čekamo Nacionalni plan oporavka i otpornosti koji bi trebao izaći krajem ove godine, za što će grad Osijek biti spreman", kaže Radić. Objašnjava da je to tako zato da povuku što više sredstva - koja nisu iz njihovog izvornog proračuna.

Cijena ulaznice bit će najniža od svih velikih gradova, kaže gradonačelnik. Ona će za djecu do 7 godina biti besplatna, a za djecu do 15 godina, kao i umirovljenike i osobe s invaliditetom 10 kuna. Za one starije od 15 iznosit će 15, a vikendom i blagdanom 20 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Osijek, unatoč svemu, nije dizao cijenu svojih komunalnih usluga", kaže Radić.

Mnogi su sumnjičavo gledali, ali uspjeli su sve napraviti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo