OREŠKOVIĆ IZ BRUXELLESA: / 'Nadam se da će Sabor normalno raditi do 15. srpnja'

Image
Foto: Screenshot N1

Poruka koju su Britanci poslali svojim referendumom o izlasku iz EU je poruka da Europi treba promjena, izjavio je u Bruxellesu tehnički premijer Tihomir Orešković.

28.6.2016.
17:25
Screenshot N1
VOYO logo

EU PARLAMENT I MERKEL BRITANCIMA: ‘Nema rasprave, odmah pokrenite proces izlaska iz EU-a! I ne očekujte povlastice’

"Glavna poruka koju su Britanci poslali jest da se Europa treba mijenjati, da tu nešto nije štimalo i sada trebamo vidjeti kakve promjene trebamo", rekao je Orešković novinarima "Mislim da će EU opstati i trebamo ponovno zajednički potvrditi ciljeve i način na koji ćemo zajedno ići naprijed", dodao je Orešković po dolasku na summit čelnika EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimizam tehničkog premijera

Sastanak na vrhu uglavnom će biti posvećen ishodu britanskog referenduma na kojem su birači glasali za izlazak iz EU-a. Orešković je rekao kako ne očekuje da će britanska odluka imati negativne posljedice za zaduživanje Hrvatske. "Kamate neće početi rasti, novac bi mogao ostati dosta jeftin", ocijenio je Orešković.

Dodao je da ne očekuje negativne posljedice što se tiče dolaska britanskih turista ovoga ljeta na Jadran. "Oni koji su planirali doći, doći će", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REINERU NE PADA NA PAMET SAZVATI SJEDNICU SABORA: ‘Most je dvoličan! Zašto da glumimo pred građanima da je sve normalno?’

O izlasku na izbore s Mostom

Osim o europskim pitanjima Orešković je u Bruxellesu govorio i o radu Vlade i Sabora te je kazao kako se nada da će Sabor normalno raditi sve do 15. srpnja kada na snagu stupa odluka o njegovom raspuštanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sabor bi trebao raditi do 15. srpnja. Mi smo poslali te zakone uvjereni da će Sabor funkcionirati do 15. Do Sabora je hoće li, ili neće raditi. Mi znamo što smijemo kao Vlada. Nekakve zakone ćemo trebati poslati i nadam se da će Sabor raditi svoj posao'', kazao je Orešković, javlja N1.

U suprotnosti je to s najavama HDZ-ova predsjednika Sabora Željka Reinera da mu ne pada na pamet sazivati sjednicu jer smatra da je Most dvoličan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REINERU NE PADA NA PAMET SAZVATI SJEDNICU SABORA: /

'Zašto da glumimo pred građanima da je sve normalno?'

Image
REINERU NE PADA NA PAMET SAZVATI SJEDNICU SABORA: /

'Zašto da glumimo pred građanima da je sve normalno?'

Na upit priprema li se za izbore i hoće li na njih izaći s Mostom, Orešković je kratko kazao kako o tome još razmišlja.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo