OPTIMIZAM NAKON SASTANKA: / Miletić uvjeren u dogovor Mosta i SDP-a

Image
Foto: Pixsell, Goran Kovačić
18.11.2015.
15:37
Pixsell, Goran Kovačić
VOYO logo

Boris Miletić je istaknuo da bi ponavljanje izbora bila najgora opcija, ocijenivši nužnim da Hrvatska što prije dobije novu vladu s punim ovlastima te državni proračun za iduću godinu.

Image
ŠTO SU DOGOVORILI MOST I HDZ? /

Pregovarači s obje strane puni optimizma

Image
ŠTO SU DOGOVORILI MOST I HDZ? /

Pregovarači s obje strane puni optimizma

Dodao je da je u prvim pregovorima SDP-a i Mosta, na kojima je sudjelovao, pitao predsjednika Mosta Božu Petrova o njegovu stavu o decentralizaicji te da se Petrov vrlo pozitivno izjasnio o tom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisivanje sporazuma za 15-ak dana

Napomenuo je da je IDS s SDP-om sklopio samo prvi sporazum o regionalizaciji i decentralizaciji te provedbi konkretnih projekata, među kojima su izgradnja riječkog KBC-a, autoceste do Žute Lokve, LNG terminala na Krku i dovršetka istarskog ipsilona u punom profilu. Mogući koalicijski sporazum bit će, tvrdi, mnogo operativniji i širi, a njegovo potpisivanje očekuje se za 10 do 15 dana.

Upitan kakva su jamstva pružena da će ti projekti biti i ostvareni, Miletić je rekao da kao političar drži do svoje riječi te očekuje da se isto tako postavi i čelnik stranke s kojom je potpisan sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprihvatljivo etikiranje manjinaca

Za izjavu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da saborski zastupnici nacionalnih manjina ne bi trebali utjecati na sastavljanje saborske većine rekao je kako njom Kosor pokušava uvesti razlike među manjinskim zastupnicima i drugima, što smatra protivnim Ustavu te narušavanjem prava nacionalnih manjina. "Neprihvatljivo je da se zastupnici nacionalnih manjina etiketiraju", poručio je i upitao slijedi li posebno označavanje i smještanje tih zastupnika.

Glas za regionalizam nije uzaludan

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić kazao je kako je ova koalicija potvrdila da glas za regionalizam nije izgubljen glas. "Zalagat ćemo se i dalje za projekte Istre i Primorsko-goranske županije, a tri zastupnika IDS-a bit će i naši zastupnici", rekao je i dodao kako je dogovoreno da se ne ide na podjelu tri saborska mandata među strankama koalicije. Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić kazao je da je odluka o izlasku na izbore izvan dva jaka stranačka bloka bila hrabra, ali da se to moralo učiniti jer decentralizaciju ne mogu provesti centralizirane stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo