BRANKO BAČIĆ: / 'Oporba zaziva izbore, a moli Boga da do njih ne dođe. HDZ je jedini spreman'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bačić je izjavio da je parlamentarna većina stabilna

5.9.2018.
12:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, u Saboru je sazvao konferenciju za novinare  s koje je poslao poruku premijeru Andreju Plenkoviću.

"Događa se permanentni pokušaj HDZ-a da preuzme HSS", kazao je Beljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "To je njihova stara želja i stara boljka, na koju ja kao predsjednik stranke mogu Plenkoviću odgovoriti pjesmom Bijelog Dugmeta: 'Ne računaj na mene'", poručio je Beljak premijeru.

Butković: 'Nema govora o prijevremenim izborima, no HDZ je spreman kad god oni bili'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u srijedu da parlamentarna većina postoji i da zasad nema govora o prijevremenim izborima, ustvrdivši da je HDZ najveća i najjača stranka koja se ne boji izbora kad god oni bili.

"Mi smo uvijek spremni za izbore. HDZ  je najveća i najjača stranka, mi se izbora ne bojimo kad god oni bili. Ali, parlamentarna većina postoji, radimo svoj posao i dalje i nema govora zasad o nikakvim izborima", kazao je Butković novinarima na svečanom obilježavanju 30 godina transplantacije srca, 10 godina mehaničke cirkulacije i 20 godina Klinike za kardijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da su u demokraciji prijevremeni izbori uvijek potencijalno mogući, ali da ih zasad "ne osjeća u zraku."

"U demokraciji su uvijek potencijalno mogući prijevremeni izbori iako ih zasad ne osjećam u zraku. Osobno sam uvijek spreman", kazao je Kujundžić novinarima na svečanom obilježavanju u Westinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić: Koalicijski partneri podržavaju Vladu

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da je parlamentarna većina stabilna i da koalicijski partneri podržavaju Vladu, dodajući kako oporbene stranke koje zazivaju prijevremene izbore "mole Boga da do izbora ne dođe jer je jedino HDZ spreman za njih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina je stabilna, koalicijski partneri su se izjasnili da podržavaju Vladu i da uopće nema spora po pitanju većine", rekao je Bačić koji je ranije izišao sa sastanka partnera iz vladajuće većine u Banskim dvorima.

Nije želio komentirati izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovića, koji je rekao da "ako se netko razboli neće biti glasovanja u Saboru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću odgovarati na hipotetsko pitanje što će biti ako bude, ako se netko razboli. Vladajuća većina ima 77 ruku u ovome trenutku i već nekoliko mjeseci s tolikim brojem zastupnika nikada nije bilo problema s kvorumom, a neće biti niti u buduće", poručio je.

Oporba moli Boga da ne dođe do izbora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako HDZ ne bježi od izbora, ali su sigurni da su Vlada i vladajuća većina stabilni.

"Naše oporbene stranke koje zazivaju prijevremene izbore, mislim da mole Boga da do izbora ne dođe jer je jedino HDZ spreman za te izbore. Mi od izbora ne bježimo, ali smo sigurni da je Vlada stabilna i da je vladajuća većina stabilna i nema problema za funkcioniranje  većine", kaže Bačić, koji je uvjeren da će imati dovoljno ruku u Saboru kada god bude glasovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić je novinarima rekao da je na sastanku koalicijskih partnera bilo riječi o nastavku zasjedanja Sabora, mirovinskoj i poreznoj reformi te Uljaniku.

Ne ulazimo u priču o Todoriću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer je upoznao sve naše koalicijske partnere s trenutnim stanjem u Vladi i radom Vlade. Bila je to uobičajena sjednica vladajuće većine i priprema za sjednicu Sabora", rekao je.

Kazao je da nisu raspravljali o izručenju Ivice Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je situacija u rukama hrvatskog pravosuđa i mi u to ne ulazimo", dodao je Bačić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo