PLENKOVIĆ SE SKORO POTUKAO S GRMOJOM? / 'Rekao sam mu da je anemičan, krenuo je vrlo agresivno. Nikad ga nisam vidio takvog'

Image
Foto: Facebook/Branimir Bunjac

Situacija u Saboru bila je napeta cijelo jutro, a navodno je skoro došlo do tučnjave

16.1.2019.
17:30
Facebook/Branimir Bunjac
VOYO logo

U Saboru je nakon žestoke rasprave premijera Andreja Plenkovića i saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje gotovo došlo do fizičkog obračuna, tvrde oporbeni zastupnici.

Tijekom rasprave u Saboru, Mostovac je premijera optužio da radi za interese Srbije jer ne blokiramo Beograd u pristupanju EU, nakon čega je počela žešća rasprava te je sazvana stanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREMIJER I GRMOJA SU SE SKORO POTUKLI, REKONSTRUIRALI SMO KAOS: /

Bulj i Pupovac mirotvorci, sve je krenulo zbog anemije

Image
PREMIJER I GRMOJA SU SE SKORO POTUKLI, REKONSTRUIRALI SMO KAOS: /

Bulj i Pupovac mirotvorci, sve je krenulo zbog anemije

Vlada je ubrzo demantirala da je Plenković skoro nasrnuo na Grmoju, rekavši da je "samo napravio dva-tri koraka prema njemu".

HRT je na Facebooku objavio snimku trenutka u kojem se Plenković pokušava kroz zastupnike probiti do Nikole Grmoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru je javio kako je skoro došlo do fizičkog obračuna između predsjednika Vlade i Nikole Grmoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon stanke Grmoja je ponovno govorio: "Što sam doživio ovdje kao zastupnik da se premijer ide samnom fizički obračunuti", rekao je Grmoja i predbacio Jandrokoviću da se na to nije reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ines Strenja Linić je također kazala kako je Plenković nasrnuo na Grmoju.

Grmoja: Krenuo je vrlo agresivno

Grmoja je za Index tijekom stanke ispričao što se točno dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer je vrlo agresivno reagirao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsjednika sabora. Rekao sam da ako on ne reagira da je to Atmosfera se u saboru potpuno usijala. Jandroković je u tom trenutku prekinuo sjednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su nešto Ines Strenji što se javlja, što je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog. On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam ostao stajati jer nisam nikad Plenkovića vidio u tom izdanju. Mislim da ga je kolega Bulj zaustavljao. Zaustavili su ga i drugi zastupnici, Bulj zna koji su. Premijer je fizički krenuo prema meni. Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese", rekao je za Index Grmoja.

Napeto od jutra

Zasjedanje Sabora nakon jednomjesečne stanke započelo je aktualnim prijepodnevom na kojem se 40 zastupnika prijavilo za postavljanje pitanja premijeru Plenkoviću i njegovim ministrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzbuđenja nije nedostajalo, za postavljanje pitanja prijavilos se čak 40 zastupnika, prilikom čega su neki ministra obrane Damira Krstičevića totalno izbacili iz takta.

Krstičević pobjesnio

SDP-ov Franko Vidović, nezadovoljan odgovorima Plenkovića i Krstičevića oko fijaska s kupovinom izraelskih borbenih aviona, ustvrdio da su jedini avioni koje će Hrvatska moći kupiti makete iz trgovine po 150 kuna. Tada je izvadio dvije kutije tih aviona-igračaka te ih odnio do mjesta na kojem su sjedili Plenković i članovi Vlade. Kada je odložio kutije s maketama aviona ispred Plenkovića i Krstičevića, Krstičević je bijesno uzeo jednu i bacio je na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je premijer Plenković hladnokrvno razgledavao uručenu mu kutiju s maketom, predsjednik Sabora Gordan Jandroković morao je smirivati ljutitog ministra obrane.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo