pobrkani lončići / Oooo Željkice ti predivna Markić, ja sam neželjeno dijete, želiš li me ti vodit' u parkić?

Image
Foto: Facebook (Ovo nisu istine)

U Hrvatskoj je manje pobačaja nego ikad, a farmaceutske kompanije i više nego solidno zarađuju na kontracepciji

24.5.2016.
17:05
Facebook (Ovo nisu istine)
VOYO logo

Da ste mi prijatelj na Fejsu vidjeli bi da nisam česti komentator zbivanja u zemlji jer dušebrižnika i loncu poklopaca po društvenim mrežama ima i previše. Ne zato što nemam ništa za reći već zato što shvaćam da je to ponekad borba s vjetrenjačama. Sad bi mi aktivisti rekli - da svi tako misle i ponašaju se kao ti, ne bi bilo revolucija, ne bi bilo pokušaja promjena stvari, ne bi bilo podizanja svijesti, ne bi bilo upozorenja na jednoumlje, ono što bi političari rekli kazali, bilo bi bog i batina, nepropitivo, pravilo bez mogućnošću neslaganja. Vjerojatno bi me na taj način dobili na foru, a onda se ja jedino ovdje mogu bahatiti onima koji ne izlaze na ulice već su junaci tipkovnice. Jer sam i sama takva. E pa pošto je junaka tipkovnice i više nego mnogo, publika je široka. I dostatna za moju poruku.

Da, i ja sam u taboru onih koji su protiv Željke Markić i njezinih svjetonazora, ne zato što je to sad u ovom liberalnom svijetu normalno i trendi. Samo zato što je ona protiv mojih. Ne bih ju taknula ni štapom da ona ne dira u moje pravo slobodnog mišljenja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
veća potražnja za kontracepcijom? /

U Hrvatskoj nikad manje pobačaja: istražujemo što onda stoji iza inicijative 'Hod za život'

Image
veća potražnja za kontracepcijom? /

U Hrvatskoj nikad manje pobačaja: istražujemo što onda stoji iza inicijative 'Hod za život'

Ono što se događalo za vikend, vjerojatno je dio neke veće priče. U Hrvatskoj je manje pobačaja nego ikad, a farmaceutske kompanije i više nego solidno zarađuju na kontracepciji. Markić je bila ili još uvijek je osnivačica jedne od farmaceutskih kompanija, no većina je građana poznaje kao lidericu inicijative 'U ime obitelji'. Ona je ovim 'Hodom za život' samo raspršila niske strasti svojih pristaša, ali i niske strasti protivnika. Postavlja se pitanje zašto se uopće ložiti na hrpu marginalaca primitivnih stavova koji namjerno provociraju? Vrlo brzo nakon toga, um se predaje poučen iskustvom. Ni na referendumu na kojem se odlučivalo o instituciji braka nije bilo baš toliko naznaka da je Markićkino stado toliko veliko i što se dogodilo? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i nama zaista trebaju štandovi po gradovima za prikupljanje potpisa za referendum o zabrani takvih inicijativa i ludih glava kao što je Markićkina, ili se od Hrvatske očekuje da je liberalna i da bi svaki građanin onom drugom trebao dati pravo na slobodu mišljenja? E ako je tako, od Hrvatske se očekuje previše. U zemlji u kojoj se ekipa još uvijek 'pali' na spomen četnika i ustaša, to je u skorijoj budućnosti nemoguće. 

Nitko, pa niti jedna Markić nema pravo odlučiti o abortusu osim žene je u toj situciji. Njeno tijelo, njena osobna stvar. Pametnom čovjeku dosta. Onom malo manje pametnijem se nadam da neće pomutiti um ni jednostavna i ljupka retorika ove žene. Iako joj je dokazivanje stavova jasno i oštroumno, jezik čist i jasan, a stil jednostavan i nekićen, ona nema pravo taj svoj dar govora iskorištavati na takav način da se uvuče u guzice priprostom narodu! Štoviše ima to pravo da radi što hoće, ali gdje joj je savjest?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva pitanja za raspravu su... bi li se kod zabrane pobačaja časnama branilo da abortiraju? Silovanima? Maloljetnima? Djecu koja su začeta incestom? Što je s fetusima na kojima su detektirane katastrofalne mane? Hoćemo li i tu djecu donositi na svijet i onda ih sklanjati po sirotištima? Hoće li te troškove plaćati isključivo oni koji glasaju za zabranu pobačaja? Ili će ih veliki zagovornici tradicionalnih vrijednosti zaboraviti kako su ih zaboravljali do nedavno, pošto je sramotno bilo imati čak i dijete koje je gluho.

Neki kažu da je Markićka instalirana da bi se odvlačila pažnja s poreza na nekretnine, TTIP-u, prodaji prirodnih resursa RH, rasprodaji imovine... Da ne bi možda razgovarali o problemima invalidnih osoba, korupciji, sudstvu, reformama. Teorija zavjera ima na stotine. Neki se sprdaju s njom pa kažu da nije tražila zabranu abortusa prije 15 godina dok je ona mogla abortirati već sada kada joj abortus ne treba. Neki se slažu da kontracepcijom spriječiš nastanak života, no upozoravaju da abortusom ubiješ osobu i da je to teži slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja osobno ne zagovaram abortus kao sredstvo kontracepcije, da mi se trenutno dogodi trudnoća, u situaciji u kojoj jesam, sigurno ne bi abortirala, no ne pada mi na pamet osuđivati druge i govoriti im što da misle ili rade. Možda je neka trudna djevojka solidne obiteljske financijske situacije, ali jednostavno zna da bi joj podizanje djeteta odmoglo u pokušaju stvaranja karijere pa se odluči na abortus. Možda je neka trudna djevojka teške financijske situacije i već ima jedno dijete, a dogodilo joj se drugo jer eto, debil od njenog frajera si je malo odlučio svršit' u nju, a ona ga nije imala snage zaustaviti. I ona je tada budala. Ako je dijete neželjeno. Kako god bilo, i ta dva mulca imaj pravo na drugu priliku, odlučiti hoće li to dijete podizati.

Ovim klerikalnim dušebrižnicima je stalo do ljudskog života samo kad to odgovara njihovoj stoljetnoj propagandi. Nekad im je pak u redu pobiti milijune, opet, kad to odgovara njihovoj agendi. Da im je zbilja stalo do života ne bi kočili medicinska istraživanja koja bi značila spas za milijune oboljelih od raznih bolesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primijetite da nigdje nisam prozvala vjernike kao skupinu. To bi bila teža generalizacija jer ima i onih vjernika koji misle svojom glavom te odvajaju stav Crkve od vlastitog. Na kraju krajeva, pogledajte novog Papu koji oduševljava svojim liberalnim stavovima. Otkud nama i dalje onda takvi relikti po Lijepoj našoj? Ja stvarno ne znam otkud rastu, no netko ih očito svakodnevno zalijeva i šprica nekim čudnim pesticidima i omogućuje im da izrastu u jedan obični Genetski modificiran organizam (GMO). I usput im daje dozvolu za daljnje množenje.

Legenda od Georgea Carlina je sve objasnio. MUST SEE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Možete me pratiti na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine' i na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču