Oni su od utakmice s Brazilom izvukli korist za idućih 40 godina

U Drenovcima se jučerašnja utakmica pratila preko solarne projekcije, koju je gledalo oko 500 mještana, vatrogasaca i vojnika, nakon čega je solarni sustav poklonjen lokalnoj školi.

13.6.2014.
12:52
VOYO logo

Na jučerašnjoj projekciji utakmice Hrvatska – Brazil koja je bila prikazana isključivo uz pomoć solarne energije okupilo se oko 500 mještana, izbjeglica iz poplavljenih područja te vatrogasaca i vojnika koji rade na sanaciji regije.

Iako je Hrvatska utakmicu izgubila, škola u Drenovcima je ostala bogatija za solarni sustav snage 2kw koji je u stanju napajati sve školske kompjutere sljedećih 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnovljiva obnova

Solarna projekcija početak je Greenpeaceove kampanje "Obnovljiva obnova", u kojoj se od Vlade zahtjeva da u obnovi poplavljenih područja koristi energetsku efikasnost i stvori uvjete za laku instalaciju solarne energije za proizvodnju električne energije i grijanje.

"Na vrhu smo Europe po broju sunčanih dana, ali smo nažalost na začelju u korištenju sunčeve energije. Vrijeme je da se to promijeni", izjavio je Marko Gregović, voditelj klimatske kampanje u Greenpeaceu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo