Čekaj malo – oni mole Vladu da ih privatizira, ali Vlada im ne da?!

U valu privatizacija koje provodi Vlada, RIZ Odašiljači se neprestano zaobilaze. Njihovi radnici već duže vrijeme traže radničko dioničarstvo, ali Vlada im to ne dopušta.

17.12.2013.
9:33
VOYO logo

Više od godinu dana od zadnjeg prosvjeda radnika RIZ Odašiljača nastavljen je ''sustavan ekonomski genocid'' nad njihovom tvrtkom i pogodovanje nekretninskom lobiju uz pomoć državnih agencija, tvrdi sindikalna povjerenica Marina Glokević. Ta tvrtka je posebna po tome što je izvoznik i država joj duguje milijune, te joj ne dopušta da je radnici preuzmu.

Unatoč pozitivnoj odluci Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) iz veljače ove godine, kaže Glokević, u RIZ-u su uvjereni da radničko dioničarstvo nije zaživjelo zbog atraktivne lokacije na kojoj je planirana luksuzna stambeno-poslovna gradnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Interesantno je da nekim drugim tvrtkama država nudi dionice, moli da kupe dionice, a nama koji molimo dionice, ne daju. Znači, očito je u pitanju nekretninska mafija i razni lobiji'', kaže Glokević.

I ponavlja, radnici koji vlastitim znanjem uspijevaju raditi za Japan i Južnu Koreju traže samo da im se omogući otkup 64 posto dionica u vlasništvu države, vrijednih oko četiri milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Likvidacija ili ESOP model

''Nevjerojatno je da se sprečava da se takav portfelj da na mogućnost otkupa radnicima, a država ujedno društvu RIZ duguje 103 milijuna kuna! Stoga smatramo da se nad tvrtkom zaista vrši ekonomski genocid i da ovim načinom upravljanja tvrtka ide sve više u likvidaciju'', upozorila je Glokević.

Radnici su se pismeno obratili i predsjednicima Sabora i države očekujući da će ih podržati u njihovom zahtjevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U organizaciji Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata, pred Vladu bi trebalo stići oko 200-ak radnika RIZ Odašiljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo