Dva tjedna u inozemstvu / 'On je veliki radnik': Josip Paladino ponovno započeo s radom, ali ne u Hrvatskoj

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Poznati hrvatski neurokirurg nakon što mu nije produljen ugovor u KBC Rebro, otišao kod 'susjeda'

24.10.2018.
9:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Najpoznatiji i najpriznatiji hrvatski neurokirug svjetskog glasa, Josip Paladino, ovaj je tjedan službeno počeo raditi u SKB-u Mostar. Njegovo zaposlenje je dio ugovora između mostarske bolnice i Poliklinike Radiochirurgije Zagreb i Svete Nedelje.

Da su njegove usluge tražene potvrdila je slika hodnika punog pacijenata koja ga je dočekala, prenosi Večernji list. Ovih dana radi u Mostaru u sklopu dugoročne i pametne suradnje dvije institucije, kazao je Paladino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što mu u KBC-u Rebru nisu produžili ugovor o radu, angažirali su ga u mostarskoj bolnici, što je jedan od najboljih poteza njihove uprave, izjavio je ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić za Večernji list. Isto tako, kazao je kako bi njegov angažman počeo i ranije, no imali su problema s montažom opreme. Jedan mikroskop je bio oštećen u prijevozu i morao je biti vraćen dobavljaču. Dobili su zamjenski, no čekaju da dođe originalni kako bi doktor Paladino mogao raditi u punom kapacitetu.

Paladino će tako moći raditi sve zahvate koje je radio i u Zagrebu, a to će biti veliki iskorak za mostarsku bolnicu. Tamo će raditi dva tjedna mjesečno, a takav način rada je dogovoren još prije nekoliko mjeseci. Jedan tjedan će biti u Mostaru, a jedan u Zagrebu. Ravnatelj Kvesić je kazao kako je dr. Josip Paladino veliki radnik i da ostaje na poslu sve dok ima pacijenata u bolnici te će vrlo vjerojatno raditi i subotom. Konačni cilj je i formiranje tima koji će upijati znanje od poznatog neurokirurga, kako bi stekli iskustvo od profesionalca i nastavili njegov rad i kad on ode u mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč velikim dugovima i financijskim problemima SKB-a Mostar, uspjeli su provesti projekt dovođenja dr. Paladina te su samo na kupnju opreme potrošili oko pola milijuna maraka. Unatoč tim problemima, uspjeli su osigurati financijska sredstva i time unaprijediti rad same bolnice i napraviti značajan iskorak u njihovom zdravstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo