OMIŠKI 'ROBIN HOOD' / Strankama 'uzeo' 100.000 kuna kako bi izgradio vrtić

Gotovo četiri sata potrajala je maratonska prva radna sjednica omiškog Gradskog vijeća u novom sastavu, a, prema očekivanjima, nisu zabilježena nikakva iznenađenja.

8.4.2015.
18:55
VOYO logo

Iako su ga prije samo nekoliko mjeseci rušili, oporbeni vijećnici, mahom iz HDZ-a, nisu imali većih primjedbi na proračun, a tijekom gotovo jednosatne rasprave najveću zabrinutost isticali su za status čuvenog vrtića u Kučićama zbog čije je izgradnje gradonačelnik prodao službeni automobil.

- Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, vrtić ćemo sigurno dovršiti ove godine. Zbog pada proračuna bili smo prisiljeni odustati od prijave za sufinanciranje projekta i trenutačno nam nedostaje oko 400 tisuća kuna, no očekujem da ćemo imati taj novac tokom godine. Iako je Ministarstvo bilo spremno dati novac, vrtić ćemo sada u potpunosti financirati vlastitim sredstvima, umirio je vijećnike gradonačelnik Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zabrinutost vijećnika „Domoljubne koalicije“ (HDZ, HDS, HČSP, HSS, HSP AS, BUZ) za vrtić u Kučićima naglo je splasnula kada je vijećnik s Kovačićeve liste, Ivan Barišić, predložio da se sve stranke odreknu proračunskih 100.000 kuna namijenjenih za njihov rad te da se taj novac preraspodjeli za izgradnju vrtića, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, pet vijećnika „Domoljubne koalicije“ (4 HDZ, 1 HSS) bilo je suzdržano, dok je njihov peti član, Petar Kaćunko (HDS), glasovao protiv ovog amandmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, on je na kraju ipak prihvaćen glasovima vijećnika s Kovačićeve liste te SDP-ovog Ivana Kove te su se tako omiške stranke u hvalevrijednoj akciji odrekle vlastitog novca kako bi financirale vrtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo