OLUJNO NEVRIJEME POHARALO OBALU: / Turisti tražili pomoć s nasukanih brodova, Meteoalarm izdao nova upozorenja

Image

Olujno nevrijeme poharalo je sinoć Istru i dijelove Dalmacije. U dijelovima Istra padala je obilna kiša, a munje su parale nebo. Obilne padaline poplavile su i ceste u Istri, javlja IstraMet.

22.8.2016.
9:33
VOYO logo

U auto kampu Orsera u Vrsaru srušila su se dva stabla. Jedno stablo palo je kamp kućicu, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena, piše Regional Express.

Kako piše 057info, nevrijeme je zahvatilo i područje Zadra i Vodica. Došlo je do plavljenja gradskih prometnica u Zadru, izbijeni su poklopci šahtova na cestama, a bilo je i oborenih stabala na lokalne ceste. Komunalne službe otklanjaju posljedice nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodice i jedrilice tražile pomoć

Zbog olujnog vjetra zaprimljeno je više poziva za pomoć s brodica u širem akvatoriju Zadra. Kod otoka Premude nasukala se jedrilica austrijskih državljana sa sedam članova posade, no nitko nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U blizini otoka Sestrunj jedrilica sa šest čeških državljana nije mogla nastaviti plovidbu zbog kvara. Između Dugog otoka i Ugljana brodica je izgubila sidro, pa je šest Nijemaca u njoj zatražilo pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući i orkanski udari

Meteoalarm je za danas izdao nekoliko upozorenja. Za područje Istre, Rijeke i Kvarnera izdano je narančasto upozorenje zbog olujne bure.

"Jaka bura s olujnim udarima, a podno Velebita mogući su i orkanski udari. Najjači udar vjetra 95-120 km/h", stoji u upozorenju Meteoalarma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za područje Slavonije te srednjeg i južnog Jadrana izdano je žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih grmljavinskih nevremena s pljuskovima.

Slijedi razvedravanje

Još danas ujutro u većem dijelu zemlje prevladavat će oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom, a zatim slijedi razvedravanje sa zapada. Oborine će se najdulje zadržati u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije, gdje su mogući izraženiji pljuskovi, dok će najsunčanije biti na sjevernom Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo