HUMANITARNE SVRHE / Okuplja se Midnight Oil

Image

Bend vrlo popularan osamdesetih ponovno svira kako bi skupio novac za obnovu požarima opustošenih područja.

11.3.2009.
11:36
VOYO logo

Midnight Oil, popularni australski pop sastav iz osamdesetih, okupit će se kako bi prikupio novac za obnovu dijelova rodne grude opustošenih nedavnim požarima.

Bend, poznat po činjenici da je u klasičnu pop glazbu uspješno ubacivao snažne i direktne političke poruke (sjetimo se samo velikih hitova "Beds Are Burning" i "Blue Sky Mine"), raspao se 2002. nakon punih 27 godina rada. Pjevač Peter Garrett u međuvremenu se, ne baš najuspješnije bavio politikom i pokušavao postati zstupnikom australskog Senata, dok je ostatak benda nastavio s glazbenim projektima. Posljednji takav je suradnja s basistom Violent Femmesa Brianom Ritchiejem u još neimenovanom bendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad su potvrđena dva koncerta koje će u Melbournu i Sydneyju održati ovog mjeseca, a njima će im se pridružiti sunarodnjaci Split Enz i manje poznati Icehouse, kao i planetarne rock zvijezde Coldplay i Kings Of Leon.

S obzirom da se Midnight Oil razišao u prijateljskim odnosima, uspjeh ovih svirki mogao bi ih "otjerati" i u studio. Ili barem na neku povratničku turneju.       

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo