'OVDJE JE BIO ODMAK' /

Oglasio se Inspektorat o zarazi na Lošinju: 'Bitno je prvo prijaviti, a tek onda staviti na mreže'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kod dijela djece potvrđena je ešerihija koli i salmonela

8.8.2024.
21:00
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što se ljetovanje pretvorilo u noćnu moru kada se 20-ero djece razbolilo u jednom lošinjskom hotelu, oglasio se Državni Inspektorat. Kod dijela djece potvrđena je ešerihija koli i salmonela.

Njihovu izjavu prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državni inspektorat je tek jučer (07.08.2024.) zaprimio samo jednu prijavu roditelja o mogućem trovanju kao posljedicom konzumacije hrane u predmetnom hotelu koja se dogodila 31.07/01.08., a slijedom koje je odmah pokrenut inspekcijski nadzor i od prijavitelja smo zatražili dodatne informacije i liječničku dokumentaciju u svrhu što točnije otkrivanje uzroka.

Image
SLOVENAC NAPRAVIO DARMAR /

Turist došao na odmor u Mali Lošinj pa zapalio apartman. Koliko će ga tek sad koštati ljetovanje?

Image
SLOVENAC NAPRAVIO DARMAR /

Turist došao na odmor u Mali Lošinj pa zapalio apartman. Koliko će ga tek sad koštati ljetovanje?

Nadzor je u tijeku, uzimaju se uzorci i zaposlenici će biti podvrgnuti izvanrednim zdravstvenim pregledima, a provodi se u suradnji sa nadležnom epidemiološkom službom čija je zadaća provesti terensko-epidemiološki i anketiranje oboljelih također u svrhu otkrivanja uzroka. Na temelju do sada prikupljenih podatka oboljeli su predškolska djeca i kod svih nije utvrđen isti uzročnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanitarna inspekcija i nadležne epidemiološke službe osiguravaju stalnu dežurnu pripravnost svojeg osoblja za slučaj pojave bolesti koje se prenose hranom, a nadležna epidemiološka služba dužna je odmah po saznanju o mogućem trovanju ili pojavi bolesti koje se prenose hranom obavijestiti nadležnog inspektora Državnog inspektorata. Stoga koristimo ovu priliku i sve pučanstvo upućujemo da je iznimno važno prvenstveno o mogućem trovanju obavijestiti nadležni zavod za javno zdravstvo i sanitarnu inspekciju (a tek onda novinare i društvene mreže) kako bi dežurne službe mogle promptno reagirati, jer u ovom slučaju imamo odmak od 6-7 dana", izvijestili su.

POGLEDAJTE VIDEO: Ljetovanje se pretvorilo u noćnu moru, Otac: 'SIn je vikao - Tata, pomozi, tata, pomozi!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo