brojne osude /

Oglasila se policija o grubom privođenjju u Splitu: 'Vikao je, vrijeđao policajce i narušavao javni red'

Image
Foto: Facebook

Policajci su sakupljača boca priveli u samom centru grada, pred Galerijom umjetnina

14.12.2016.
16:50
Facebook
VOYO logo

Snimka iz Splita koja je danas objavljena na Facebook stranici Splitskodalmatinski Crnjaci šokirala je korisnike društvenih mreža.

Na njoj se vidi kako dvojica splitskih policajaca privode starijeg muškarca koji je skupljao boce, piše Splitski dnevnik. On im se opire, grčevito držeći u rukama vreću s bocama, a oni ga pokušavaju obuzdati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video je u četiri sata pregledan više od 63.000 puta, a prikupio je i stotinjak komentara u kojima se redom osuđuje postupanje policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O događaju se oglasila i policija te prenosimo u cjelosti priopćenje:

"U odnosu na objavljenu snimku na društvenoj mreži, te iskazan interes  medija za ovaj događaj, ovim putem obavještavamo javnost da je danas u Splitu oko 9 sati dok su policijski službenici obavljali službene poslove vezano uz prijavu počinjenja kaznenog djela teške krađe, te osiguravali mjesto događaja, jedna muška osoba bez povoda je započela s narušavanjem javnog reda i mira na način da je vikala, vrijeđala policijske službenike i upućivala im psovke.

Policijski službenici su mu izdali upozorenje, a potom i zapovijed da prestane s narušavanjem javnog reda i mira i vrijeđanjem policijskih službenika, na što se isti oglušio, te je odbio dati na uvid osobne isprave koja je zatražena kako bi se mogao utvrditi identitet osobe. S obzirom da je osoba ustrajala u narušavanju javnog reda i mira, policijski službenici su  mu ponovno izdali  zapovijed da prestane s narušavanjem, ali s obzirom da isti ponovno nije postupio po izdanoj zapovijedi, pristupili su radnji dovođenja osobe u prostorije policijske postaje i pritom su uporabili tjelesnu snagu, i to najblaži oblik i  u intenzitetu razmjernom pasivnom otporu koji je osoba pružala. Uporabom sredstava prisile nisu nastupile štetne posljedice.

Osoba je dovedena u postaju, nije zadobila  tjelesne ozlijede, pružena joj je liječnička pomoć, te je vraćen je u službene prostorije iz kojih je pušten uz pratnju člana obitelji", kaže policija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo