ODMARA SE / Oglasila se kći uhićenog profesora: 'Tata je dobro, koliko to može biti. Zahvalni smo što je ponovno s nama'

Image
Foto: Screenshot RTL Danas/Index

Profesor je u svojoj obrani rekao da je svjestan da nije trebao tako reagirati jer je ipak on profesor, no ukazao je i na sve okolnosti koje su prethodile samom događaju, a koje su vidljive i sa snimci koja se ovoga tjedna pojavila u javnosti

23.12.2023.
16:53
Screenshot RTL Danas/Index
VOYO logo

Nakon što je pet dana proveo u zatvoru u Remetincu, profesor (61) Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu izašao je u petak iz istražnog zatvora. Nalazio se u višekrevetnoj ćeliji. S mnoštvom novinara ispred zatvoraga je dočekala i kćer. Ona je za 24 sata rekla da su zadovoljni ovakvim ishodom.

"Tata je dobro, koliko to može biti. Odmara se i spava, slaže utiske. Nije baš mogao spavati u sobi s više ljudi, nedostaje mu sna. S obzirom na to da smo mislili, strahovali, kako će za blagdane biti u zatvoru, okružen njemu nepoznatim ljudima, presretni smo i zahvalni da je ponovno s nama", rekla je kćer profesora u telefonskom razgovoru s 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj profesora, čija je snimka kako na nastavi udara učenika po glavi, procurila u javnost, angažirala je odvjetnički ured Veljka Miljevića.

"Mi smo samo u žalbi istaknuli načelo razmjernosti kao i da se ista svrha, a to je opasnost od ponavljanja, može spriječiti zamjenskim mjerama opreza što je izvanraspravno vijeće mudro prihvatilo. Naime, nije neophodno da profesor bude u zatvoru kako bi se ta opasnost otklonila", pojasnio je odvjetnik Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije izlaska na slobodu, profesora je posjetio odvjetnik Alan Kubat iz Miljevićeva odvjetničkog ureda. Profesor je u svojoj obrani rekao da je svjestan da nije trebao tako reagirati jer je ipak on profesor, no ukazao je i na sve okolnosti koje su prethodile samom događaju, a koje su vidljive i sa snimci koja se ovoga tjedna pojavila u javnosti.

Image
ŠOKANTNA SNIMKA /

Profesor zagrebačke škole sukobio se s učenikom u razredu, udarao ga po glavi: 'Dobit će otkaz'

Image
ŠOKANTNA SNIMKA /

Profesor zagrebačke škole sukobio se s učenikom u razredu, udarao ga po glavi: 'Dobit će otkaz'

"Činjenica je da je riječ o čovjeku koji ima 61 godinu i nikad ranije nije osuđivan. Zadovoljni smo što je vijeće doista ekspresno, kako bi to i trebalo biti u istražnim predmetima, odlučilo o žalbi i prihvatilo argumentaciju žalitelja", rekao je odvjetnik Kubat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, profesora je policija u petak, nekoliko sati nakon nemilog događaja, uhitila te kazneno prijavila za nekoliko kaznenih djela na štetu maloljetnika, među kojima su pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, nanošenje tjelesne ozljede i dvije povrede djetetovih prava.

"Ozlijeđenim učenicima je odmah po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše ozlijeđeni, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom", rekli su iz zagrebačke policije nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu u nedjelju je doveden na Županijski sud u Zagrebu gdje mu je dežurna istražna sutkinja odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Danas ispred Remetinca:'Profesor bi svaki čas trebao izaći iz zatvora'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo

Još iz rubrike