ŠOKANTNA SNIMKA / Profesor zagrebačke škole sukobio se s učenikom u razredu, udarao ga po glavi: 'Dobit će otkaz'

Sve istražuje i policija. Sukob se došlo pred pločom nakon što je jedan učenik prišao profesoru, a ovaj ga je počeo odgurivati. Na kraju su se u sukob uključili i drugi učenici, a neki su i snimali

19.12.2023.
20:13
VOYO logo

Pojavila se skandalozna snimka iz zagrebačke Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića fizičkog sukoba profesora i učenika. Na njoj se vidi kako učenik u razredu s mobitelom u rukama dolazi do profesora koji sjedi za svojim stolom.

Učenik prilazi vrlo blizu, a profesor ga pokušava odmaknuti te ga odguruje. Sve završava hrvanjem pred pločom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor potom pada na tlo, potom ustaje,a učenik ga onda odguruje na televizor.

Image
'PRIZOR NIJE BIO UGODAN' /

Lift ubio staricu, svjedoci u šoku. Vatrogasni zapovjednik opisao kako je izgledala intervencija

Image
'PRIZOR NIJE BIO UGODAN' /

Lift ubio staricu, svjedoci u šoku. Vatrogasni zapovjednik opisao kako je izgledala intervencija

Profesor ga ponovo pokušava udariti predmetom te tada prilaze još dvojica učenika koji primaju profesora za ruke. Jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom profesor uzima i drugi predmet te još jednom udara učenika, a tek nakon što se još jedan učenik uključio sukob se smiruje.

Snimke nam je ustupio portal Index, a ravnateljica škole potvrdila je da će profesor dobiti otkaz. "U navedenom je slučaju škola postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika", poručila je ravnateljica škole Bosiljka Galenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije odgovorila hoće li i učenici snositi sankcije.

Na sramotnu snimku sukova profesora i učenika reagiralo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja: "Škola je promptno reagirala i poduzela sve aktivnosti sukladno propisima te od događaju obavijestila nadležna tijela. Policija poduzima odgovarajuće radnje u skladu sa svojim ovlastima, a škola će navedenog profesora sankcionirati u skladu s propisima koji reguliraju radne odnose."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list također navodi da se sve dogodilo prošloga petka te da je riječ o profesoru (60), koji predaje strukovne predmete i već dulje vrijeme je u rastrojenom stanju zbog teške životne situacije - u kraćem vremenskom periodu tragično je izgubio čak četiri osobe iz najuže obitelji.

Njegov kolega iz škole tvrdi kako je profesor naprosto van sebe zbog nevjerojatno teških okolnosti od kojih se ne oporavlja. Vjeruje da je trebao otići na bolovanje te da nije sposoban za rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo