katastrofalna sezona / Održana sjednica 'Požarna sezona 2017': ovog ljeta izgorjela površina otoka Hvara i Paga zajedno

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša izvijestio je okupljene o požarnoj sezoni u Zadarskoj županiji s posebnim osvrtom na krizni dan, 21. kolovoza

10.10.2017.
14:05
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U Centru za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju u Divuljama održana je tematska sjednica "Požarna sezona 2017." na kojoj su sudjelovali predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, i župani Zadarske, Šibenske i Splitsko - dalmatinske županije, piše Zadarski.hr. 

Nakon obilaska mješovitoga postroja vatrogasaca i pripadnika OSRH koji su sudjelovali u gašenju požara, na tematskoj sjednici su predstavljene aktivnosti u požarnoj sezoni Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova te vatrogasnih zajednica Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša izvijestio je okupljene o požarnoj sezoni u Zadarskoj županiji s posebnim osvrtom na krizni dan, 21. kolovoza, kada je u Zadarskoj županiji u samo jednom danu planulo na 32 lokacije. Kao ilustraciju jedne od najvećih požarnih sezona naveo je da je samo u ljetnim mjesecima ukupno izgorjela površina otoka Hvara i Paga zajedno.

"Cilj ove analize je da vidimo što možemo popraviti u zakonskom okviru te što možemo napraviti u kvalitetnijoj koordinaciji različitih institucija i tijela, kao i iskorake koje možemo napraviti u financijskom pogledu", istaknuo je Šoša i zahvalio svima koji su pružali pomoć u gašenju požara ove sezone, piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo